Jaargroep 2017 

Keerpunt in je leven 

Een Tzolkinronde, 260 dagen, 20 levenspaden, 9 maanden lang ga je op avontuur. De jaarenergie van 2017, Witte Spiegel toon 1 is het begin van een nieuwe tijd en jij bent de spiegel voor je toekomstige zelf. Het is tijd om eindelijk te doen wat echt bij je past, wat je hart en ziel blij maakt. Daarmee dien je jezelf en de wereld.

Je weet dat nu de tijd is om een nieuwe start te maken. Je weet dat je het zelf moet doen maar dat je het niet alleen hoeft te doen. Je weet dat alle antwoorden in jou zitten. De Tzolkin is je kompas en de groep is je vangnet, spiegel, steun in de rug, uitdager, gids, kortom: het aangename, liefdevolle gezelschap waarmee jij dit jaar optrekt en een nieuwe wending aan je leven geeft. Ga je mee op avontuur?

Maak een nieuwe start in 2017. 

Trek aan wat jij nodig hebt

om iets nieuws te beginnen.

Dit jaar heb je de energie mee


om terug te gaan naar de bron.

Volg het pad van je hart en je ziel.

In je eigen heelheid stappen

en je eigen weg en wijsheid volgen

is het beste wat je kunt doen


voor een betere wereld

Net als vorig jaar begeleid ik dit jaar een groep gelijkgestemden aan de hand van de jaarenergie. Het thema van 2017 is ‘Ik ben de spiegel van mijn ziel'.

Voor wie?

De afgelopen jaren heb ik gewerkt met deelnemers uit specifieke leeftijdsgroepen. Zo is duidelijk geworden wat ieders rol is op weg naar de nieuwe tijd en welke patronen daarbij horen vanuit je Tzolkin profiel. Dit jaar is de jaargroep open voor alle leeftijdsgroepen. Jij bent op je plek in deze groep als je:

 • bereid bent te doen wat nodig is om het leven te leiden dat echt bij je past,
 • best weet wat wel en niet werkt voor jou maar een zetje nodig hebt,
 • weet dat het gaat om… DOEN, stappen nemen, jezelf overwinnen,
 • weet dat je het ZELF moet doen én dat je het niet alleen hoeft te doen,
 • bereid bent in jezelf te investeren en in de spiegel te kijken,
 • affiniteit hebt met Maya wijsheid en de Tzolkin als kompas voor je leven
 • behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding zodat je op koers blijft,
 • al eerder hebt ervaren dat de energie van een groep jou in je kracht zet.

Doel

Aan het eind van 2017 heb je met de Tzolkin als kompas en de groep als ondersteuning een nieuwe start gemaakt. Oude patronen die aan het begin van het jaar nog overheersten hebben hun kracht definitief verloren. De toekomst ligt open en de weg is vrij voor het leven dat jij graag wilt.

Het programma

Het programma bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en indidivuele begeleiding. Dit is een programma waarin jij en je nieuwe intentie centraal staan en de Tzolkin het middel is. Het brengt je inzicht, bewustwording en verandering. De boeken 'Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek' en Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek' en de Maya wijsheid creatiekaarten gebruiken we als basis. Bij aanvang schaf je in ieder geval een van de boeken aan ter ondersteuning. Het andere materiaal schaf je aan als jij daaraan toe bent.

Wil je zelfstandig leren werken met de basisbeginselen van de Tzolkin, volg dan een ander pad. Tijdens de training Tzolkin als kompas staat zelfstandig leren werken met de Tzolkin centraal als doel en ben jij je eigen cursusmateriaal (het middel).

9 deelnemers

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 9 deelnemers. Zo zorgen we voor een fijne groepsenergie, voldoende spiegels en ruimte voor individuele aandacht. Tussen de bijeenkomsten door spreek je met elkaar af om per telefoon, skype of live opdrachten te doen, ervaringen te delen en elkaar te steunen.

9 groepsdagen

We komen zes keer bij elkaar: vijf losse dagen en halverwege het traject een intensive van vier aaneengesloten dagen. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema. We gebruiken jouw persoonlijke blauwdruk in de Tzolkin en een creatieve werkvorm om telkens een aspect te belichten dat jou helpt om je koers te bepalen, bij te stellen of op koers te blijven.

We werken altijd met een van de persoonlijke profielen en gebruiken creatieve werkvormen zoals schrijven, intuïtief tekenen, SoulCollage® het levenswiel en de natuur om het onzichtbare en onzegbare tevoorschijn te toveren. Zo vind je zelf de antwoorden die jou verder helpen op je pad met je profiel als routekaart. 

9 maanden on-line persoonlijke begeleiding op maat

Je wordt deze periode individueel begeleid op basis van de dagenergie. Elke 13 dagen (elk levenspad) doe je mij per mail verslag van je ervaringen. Daarop ontvang je per mail feedback. Ik kijk met je mee vanuit de Tzolkin en laat je het grote plaatje zien zodat jij op koers blijft of je koers kunt bijstellen.

In het intakegesprek maken we een eerste opzet voor jouw persoonlijke  programma. Dat stellen we samen uit de on-line Maya wijsheid cursussen:

 • e-Wenscursus - leven met de dagenergie en werken met wensdag
 • e-Creatiecursus - leven met de dagenergie volgens de creatiedriehoek en werken met de verschillende tellingen
 • De reis van je leven - leven met 20 de levenspaden afgestemd op jouw geboortedatum en de rol die elk pad voor jou persoonlijk heeft

Jaargroep 2017 - mayawijsheid.nl

Praktisch

Start individuele begeleiding: tussen 7 maart en 7 april. Na de intake via skype of telefoon ga je direct van start met de on-line begeleiding.

Bijeenkomsten met de groep:

 • Vrijdag 7 april: Ik, mijn ziel en mijn moeiteloze zelf (Creatieprofiel)
 • Vrijdag 19 mei: Ik en mijn omgeving (Geboorteprofiel)
 • do t/m zo: 29, 30 juni, 1 en 2 juli: Ik en mijn levenspad (Levenspadprofiel)
 • Vrijdag 22 september: Creatieprofiel vervolg
 • Vrijdag 20 oktober: Creatieprofiel vervolg
 • Vrijdag 24 nov - Ik en mijn passie, missie en visie (PMV profiel) 

Begeleiding: Elvira van Rijn

Tijden: losse dagen 10.00 - 16.00, vierdaagse 9.30 - 14.00

Kosten: € 1.295,- Inclusief creatief materiaal, handouts, koffie, thee, soep of salade bij de lunch. Exclusief boeken, kaarten, eventuele overnachtingen tijdens de vierdaagse. De profielen voor de bijeenkomsten schaf je zelf aan. Heb je ze al, dan ontvang je gratis een update naar de meest actuele versie.

Je betaalt het bedrag verdeeld over de eerste 6 maanden in gelijke delen. De eerste betaling in februari voor aanvang van de individuele begeleiding.

Dagenergie

26 maart 2017

Witte Wind
Witte Wind

Toon 7
Toon 7

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?

Vragen?

Neem gerust contact op via welkom@mayawijsheid.nl

Maya wijsheid boeken en kaarten

De Maya wijsheid boeken en kaarten helpen je om zelf te leren leven en groeien met de Tzolkin. Maak je eigen profiel, volg de de levenspaden en speel met de creatiekaarten.