Energie update Blauwe Aap 18-30 juni

Het Witte Spiegel levenspad heeft je naar het hart van de Tzolkin gebracht en naar je eigen hart. Welke spiegel kreeg jij de afgelopen 13 dagen voorgehouden om je te helpen de weg naar je hart te vinden?

Bron energie

Waar het Witte Spiegel levenspad eindigt - in het hart van de kalender op Witte Hond toon 13 - gaat het Blauwe Aap levenspad van start. Deze twee brondagen helpen je om je eigen harteklop te voelen, datgene te voelen wat jou op het pad van je ziel en je hartsverlangen brengt.

In het Blauwe Aap levenspad is onbevangenheid jouw voornaamste verbinding met de bron. Dit levenspad helpt je daarom je onbevangenheid (her)ontdekken en uitbreiden. Misschien ontdek je deze dagen waar jij het contact met je onbevangenheid bent kwijtgeraakt. Vanuit de omgeving waarin je bent opgegroeid, je familie, je moeder, je vader heb je onbewust overtuigingen en patronen overgenomen die al generaties lang zijn doorgegeven.

De banden met het verleden

Ik ben zelf in het Blauwe Aap levenspad geboren en het is vast niet voor niets dat ik op mijn ontdekkingsreis naar mijn onbevangen zelf mijn voormoederlijn in kaart heb gebracht. Het raakte me enorm om in die periode in een boek van Lauri Fransen* te lezen dat de band tussen moeder en kind al 4500 jaar voor Christus verstoord is geraakt door drastische klimaatveranderingen. Die zorgden ervoor dat vruchtbare gebieden gortdroog werden en veranderden in woestijnen. Overal waar deze veranderingen zich voordeden veranderden gelijkwaardige culturen in dominantieculturen. Ouders en hun kinderen moesten op de vlucht om te overleven en hadden noodgedwongen minder aandacht voor de behoeften van hun kinderen. De band tussen moeder en kind raakte verstoord en er ontwikkelden zich patronen die gewoonten werden. Ook toen er andere tijden aanbraken. De trauma's werden opgeslagen en doorgegeven van generatie op generatie. En de geschiedenis herhaalt zich. Zo leven we nog steeds in een wereld van tekort, zelfs als we helemaal niets tekort komen.

Van tekort naar overvloed

Het Blauwe Aap levenspad helpt je om het kind in jezelf te erkennen daar waar het niet genoeg aandacht heeft gekregen om wat voor reden dan ook. Het helpt je bewust te zijn dat je als volwassene je eigen moeder en vader kunt zijn en jezelf geven wat je nodig hebt, te beginnen met aandacht. Aandacht voor je behoeften, aandacht voor jezelf als je geraakt wordt.
Het Blauwe Aap levenspad helpt je bewust te zijn van dit collectief doorgegeven patroon van tekort, zodat je hier en nu vanuit je onbevangen zelf verbinding kunt maken met de bron van overvloed.

Schatkist voor het leven

Leven met mijn eigen Blauwe Aap levenspad, heeft me enorm geholpen. Het heeft me een kijk op het leven gebracht waardoor ik me verbonden voel met het grote geheel, met de tastbare én niet tastbare realiteit, met wat is geweest en wat gaat komen. Een totaal andere beleving van tijd dan de kloktijd.

Door die manier van kijken en ervaren, heb ik mijn draai in het leven kunnen vinden, ben ik geland met twee benen op de grond in de tastbare realiteit. Heb ik leren omgaan met mijzelf en met anderen, geleerd te dealen met de hobbels op mijn pad, met alles wat zich aandient in mijn leven. Het is geen snelweg naar geluk, maar wel een weg die acceptatie en vervulling geeft op élk moment. Niet alleen op de gelukkige momenten. En dat vind ik heel wat waard.

Vind je eigen pad

De inzichten die ik heb gekregen over hoe het leven werkt voor mij, kun jij vinden in het levenspad waarin jij bent geboren. Het is een soort gereedschapskist is die je stap voor stap kunt omtoveren in een schatkist voor het leven.

Wil je zelf de schatten uit jouw levenspad halen? Deze zomer geef ik drie keer een vierdaagse workshop waarin zich stap voor stap de schatkist voor jou opent en jouw persoonlijke vertaling van je levenspad ontstaat, in woorden, beelden én in de energie.

Deze dagen helpen je om jezelf vrij te maken van overbodige ballast, te ontspannen en jezelf te accepteren zoals je bent. Het zijn vier aaneengesloten dagen. Dus wie wat verder weg woont hoeft maar één keer heen en terug te reizen. Dit zijn de startdata: 10 juli, 23 augustus en 27 augustus. 10 juli, 23 augustus en 27 augustus.

Ik wens je veel plezier toe in dit levenspad! 

Elvira van Rijn

DNAfirmaties

blauwe aapHet Blauwe Aap levenspad is het pad waarin ik zelf ben geboren. Ik schreef vanuit mijn eigen ervaring voor je op hoe deze dertien combinaties van zegels en tonen werken en deel het graag met jou.

Elke dag heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou.  Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

1. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Ik word opnieuw geboren door mijn kwetsbaarheid te zien als zegen. Iedere keer als ik mezelf wil verstoppen, als ik denk dat ik iets fout heb gedaan of me afgewezen voel, ontvang ik een cadeau. Ik word geleid naar de plek in mijzelf waar ik aandacht nodig heb. Aandacht van mijzelf. Ik weet dan dat ik ooit mijn aandacht heb gebruikt om me aan te passen, om een schuld of last op me te nemen die niet van mij is en dat ik de aandacht die ik ooit heb weggegeven nu weer mag terughalen naar mezelf. Zo maak ik mezelf blij en krijg ik ruimte om datgene te doen wat mij plezier geeft. Dat is mijn vertrekpunt en bron van inspiratie in het leven.

2. Gele Mens - Ik creëer

Ik word opnieuw geboren door bewust te kiezen. Elke dag maak ik keuzes. Dat doe ik door mijn aandacht te richten. De richting die ik kies bepaalt of ik groei of nog even blijf waar ik ben. Ik groei als ik mijn aandacht richt op datgene waarvan ik blij word, op wat vruchtbaar is en van mij de kans krijgt om te groeien. Hiervoor moet ik mezelf soms overwinnen, want mijn aandacht gaat vaak daar waar ik zekerheid vind. Soms voel ik me veilig doordat ik weet wat ik heb, zelfs als ik weet dat ik beter kan krijgen. Als ik niet groei, weet ik dat ik mijn aandacht opnieuw mag richten. Mijn weerstand wijst me de juiste weg.

3. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Ik word opnieuw geboren door nieuwe dingen te leren. Ik houd van experimenten, nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe ontdekkingen doen. Alleen die eerste stap… Mijzelf over de drempel trekken om op pad te gaan is niet altijd eenvoudig. Ik heb dan bedacht wat ik moet ontdekken en hoe het eruit moet zien als het is ontdekt. Zo wordt het experiment al een last voordat ik eraan ben begonnen en het op ontdekkingsreis zijn een ware kwelling. Ik kan pas onbevangen het nieuwe tegemoet reden als ik mag spelen en dat wat ik probeer niet hoeft te lukken, simpelweg omdat ik nog niet heb bedacht wat er moet lukken of hoe het zal zijn wanneer het is gelukt. Als ik mezelf vrij geef om op avontuur te gaan zonder verwachtingen, dan wordt het een spel waarbij ik me kan laten verrassen door het onverwachte en ik op een speelse manier wijzer word.

4. Witte Tovenaar - Ik luister naar het weten van mijn hart

Ik word opnieuw geboren door helemaal eerlijk tegen mijzelf te zijn. Steeds ontdek ik weer nieuwe manieren waarop ik mezelf voor de gek probeer te houden. Vooral wanneer ik probeer iemand anders tevreden te stellen boven mijzelf. Als ik het belang van de ander boven mijn eigen belang stel. Heb uw naaste lief als uzelf is voor mij geen handig gebod. Heb uzelf lief als uw naaste werkt beter bij mij. Als ik dat doe, word ik zacht en stroomt de liefde vanuit het diepst van mijn hart en ziel naar de mensen die mij lief zijn. Ik luister dan naar het verlangen van mijn ziel en het weten van mijn hart en daarvan wordt uiteindelijk iedereen beter.

5. Blauwe Adelaar - Ik overzie het grote plan

Ik word opnieuw geboren door te kiezen voor vrijheid. Het universum is oneindig wijs. Niets gebeurt zomaar en niets is wat het lijkt. Het enige wat ik kan doen is denken voor mijzelf en kiezen voor mijzelf: de vrijheid nemen om te doen wat mij kracht geeft. Soms stel ik dan een ander teleur. Ik weet dan dat er ergens verkeerde verwachtingen waren bij mij of die ander. Dat ik verkeerde verwachtingen heb gewekt of dat die ander zijn verwachtingen heeft geprojecteerd op mij. Daaruit komen geen gezonde relaties voort. Het zorgt voor binding in plaats van verbinding en dan verliezen we allebei aan kracht. Ik geef mezelf kracht als ik mezelf de ruimte geef om mijn eigen ding te doen, samen met jou en alle anderen.

6. Gele Krijger - Ik volg mijn innerlijke leiding

Ik word opnieuw geboren door mijzelf te leiden. Ik weet precies wat goed voor me is. Als ik stil ben en naar mezelf luister, weet ik het soms direct. Als ik bang ben of bezig met wat anderen zeggen dat ik moet doen, weet ik dat ik er dichtbij ben, maar nog niet dicht genoeg. Voordat ik weet wat goed voor me is, luister ik dan eerst naar waarvoor ik bang ben, naar wat ik mezelf vertel, waardoor ik denk dat anderen beter weten wat goed voor mij is. Zo wijst mijn onzekerheid me altijd de weg naar mijn innerlijk kompas en kom ik rechtstreeks of via een omweg terecht bij mijn eigen wijsheid en innerlijke leiding waarmee ik mijzelf verder breng.

7. Rode Aarde - Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Ik word opnieuw geboren door de voeten van de hemel op aarde te zijn. Iemand zei ooit tegen mij: “Doe jij nou maar je aardse werk en denk niet te veel na. Dan kan de hemel de rest doen.” Als ik veel denk, verlopen dingen minder goed in mijn leven. Niet eerder dan het juiste moment krijg ik wat ik nodig heb. Als ik erop vertrouw dat ik elk moment weet wat ik moet zeggen of doen, hoef ik me niet meer voor te bereiden. Alle tijd die ik besteed aan zekerheid creëren voordat het de juiste tijd is, is verspilde tijd. Leven in het nu en helemaal aanwezig zijn met twee benen op de grond is mijn manier om ervoor te zorgen dat alle puzzelstukjes op de juiste tijd op de juiste plek vallen. Zo ontvang ik bewust wat mij toevalt.

8. Witte Spiegel - Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen

Ik word opnieuw geboren door mijn omstandigheden te zien als afspiegeling van mijzelf. Af en toe baal ik van de situatie waarin ik me bevind. Ik twijfel dan aan alles wat ik doe en wil het liefst vluchten. Bijvoorbeeld naar een onbewoond eiland, waar ik alleen maar op een strandje met mijn voeten in het water hoef te zitten genietend van de zon. Maar ik weet intussen dat vluchten niet helpt. Mijn ogen open doen en goed rondkijken helpt wel. Ik vraag me dan af wat doe ik dat dit mijn realiteit is. Ik heb deze situatie namelijk zelf gecreëerd en ben kennelijk iets aan het doen wat niet of niet meer bij mij past. Het is dan tijd om opnieuw te kijken wat mijn ziel graag wil. Zodat ik kan doen wat nodig is om de impasse te doorbreken en een nieuwe toekomst te creëren.

9. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Ik word opnieuw geboren door mijn eigen middelpunt te zijn. Wat er ook komt of gaat in mijn leven, wat er ook gebeurt, er is één baken in mijn leven en dat is mijn eigen middelpunt waarnaar ik steeds kan terugkeren. Het is de plek waar ik weet wie ik ben, krachtig en kwetsbaar tegelijk. Het is dat deel van mij dat er altijd al was en altijd zal blijven. Dat niet alleen elke storm doorstaat, maar ook groeit van elke storm. Anderen kunnen hun stormen makkelijker doorstaan doordat ik de mijne heb doorstaan. Zo help ik anderen door mijzelf te helpen mijn ware zelf te zijn.

10. Gele Zon - Ik breng licht, liefde en warmte

Ik word opnieuw geboren door de kracht van de zon te zijn. Wat ik zo mooi vind aan de zon is dat hij voor iedereen even krachtig en warm schijnt. En dat iedereen zelf kan bepalen hoeveel zonlicht prettig is. Ik vind het heerlijk in de zon. Misschien heb jij het beter in de schaduw. Dat is allemaal goed. Zo kunnen we ook kijken naar elkaar. Iedereen heeft recht op zijn eigen plek onder de zon en op zijn eigen hoeveelheid zonlicht. Als ik in de zon ga zitten, straalt ie voor jou niet minder hard. Er is overvloed voor iedereen. Ik mag mezelf zijn, vol in het licht gaan staan en het verlangen van mijn ziel volgen. Het licht van de zon is mijn geboorterecht en dat van jou en alle anderen.

11. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder

Ik word opnieuw geboren door mijzelf te koesteren. De sleutel voor een goed gevoel ligt bij mezelf. Ik ben een ster in rennen voor het hele gezin en mijzelf vergeten. Ik doe mijzelf dan echt tekort. Maar als ik met een zielig gezicht op de bank ga zitten wachten tot ik krijg wat ik wil, doe ik mezelf net zo goed tekort. Zodra ik mijn creativiteit laat stromen komt het weer helemaal goed met mij. Ik kook dan bijvoorbeeld wat ik lekker vind en leuk om te maken. Dat maakt me blij en wie bij mij aan tafel aanschuift ook. Ik ben een goede moeder als ik mezelf voed met wat ik nodig heb en anderen daarvan laat meegenieten. 

12. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Ik word opnieuw geboren door te gaan staan voor mijzelf. Lang heeft het geduurd voordat ik volledig durfde te kiezen voor het werk dat ik het liefste deed: werken met Maya wijsheid. Inmiddels is het geen droom meer, maar een nieuwe realiteit. Het leven heeft me keer op keer een zet gegeven in de richting die mijn hart en ziel graag wilden. Stap voor stap vond ik de stabiliteit van waaruit ik durfde luisteren naar het weten van mijn hart en vol bezielding delen wat mij zo raakt. 

13. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

Ik word opnieuw geboren door mijn droom te leven. Ik ben een andere jij en ook zo anders dan jij. Ik lever mijn bijdrage aan de wereld alleen al doordat ik er ben, want ik ben uniek, net als iedereen. Ik hoef hiervoor niets anders te doen dan mijn leven te leven zoals ik dat wil op mijn manier. Dat vraagt om toewijding aan mijzelf en mijn dromen. Doordat ik mijn zelfhelend vermogen bewust gebruik, word het kind in mij opnieuw geboren. Vrij van de ballast waarmee ik ben geboren. Ballast van mijn moeder, mijn vader, mijn familie, mijn land, mijn cultuur, mijn vorige levens en alles wat mij ervan weerhoudt om voluit mijn droom te leven. Zo ben ik dankbaar en blij met mijn tweede geboorte en met mijzelf als trotse ouders.

De DNAfirmaties zijn afkomstig uit: Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek, Elvira van Rijn, A3 Boeken

Ik wens je speelsheid en humor toe in dit levenspad!

Elvira van Rijn

 

Integreer de dagenergie in je leven

Met de e-wenscursus ontdek je hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunt om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender. Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen. De eerstvolgende cursus start op 14 juli en gaat over de levenspaden: Rode Aarde, Witte Hond, Blauwe Nacht en Gele Krijger. Geef je direct op of bestel eerst het basis boekenpakket zonder verzendkosten.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

deelname: 49,95

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter Google+ LinkedIn e-Mail

0 reacties op "Energie update Blauwe Aap 18-30 juni"

Plaats een reactie