13 juli - 2 september 2019 Tijd om door de poort te stappen

De zomer is losgebarsten. Alles groeit en bloeit en hoe is het met jou? Mijn ervaring is dat de energie heel wisselend is. We bevinden ons collectief in een grote omwenteling. Ik heb in eerdere blogs al geschreven over de cylcus van 13 jaar die we in juli afronden en de nieuwe cyclus die ons een heel andere manier van doen aanreikt. De komende 52 dagen gaan we door de poort van de ene naar de andere cyclus. Hoe bewuster je dat doet, des te meer ruimte je maakt voor een rustige doorgang en voor datgene wat op jou wacht aan de andere kant. Ik reik je graag weer de nodige handvatten aan voor de komende periode.

Nieuwe Tzolkinronde

Vanaf 13 juli start er een nieuwe creatiespiraal van 260 dagen. De eerste periode van 52 dagen - vier Tzolkinpaden - ondersteunt je om:

  • een nieuwe intentie te ontvangen voor de komende 260 dagen én de komende 13 jaar
  • je intentie bewust te onderhouden
  • de zaden die je de afgelopen tijd hebt geplant te laten ontkiemen, groeien en bloeien.

Wat laat je achter en wat neem je mee?

De komende 52 dagen krijg je meer helderheid over wat je mag achterlaten en wat met je mee wil naar de nieuwe cyclus. Je gaat ontdekken hoe je alles wat zich de afgelopen 260 dagen én 13 jaar in jouw leven heeft afgespeeld van waarde kan laten zijn voor de toekomst. De fijne en de minder fijne dingen die zijn gebeurd, keuzes die je hebt gemaakt, kansen die voorbij zijn gekomen die je hebt gepakt of waar je net niet bij kon, ze hebben je iets moois te brengen.

Het zijn 52 dagen om bewust de laatste eindjes af te hechten. Dankbaar terug te kijken en vervuld van dankbaarheid door de poort te stappen. Het is ook een periode waarin je mag gaan schakelen van actief initiëren naar meer achterover leunen, ruimte maken voor het nieuwe door leegte toe te laten: open om het nieuwe te ontvangen. 

Je lichaam is net als tijdens een hittegolf hard aan het werk om alle energetische veranderingen te verwerken. Dat kan zich uiten in pieken en dalen. De kunst is om je eraan over te geven. Het kan zomaar weer omslaan, dus waarom zou je je druk maken over hoe goed of hoe slecht je je voelt. Het is gewoon wat je systeem nodig heeft om te verwerken wat er allemaal gaande is in de kosmos.

Bewust door de poort stappen

Op 25 juli vieren we de DAG Buiten De TIJD. Deze dag vormt de doorgang tussen het oude en het nieuwe. Ik ben al een tijdje geleden begonnen te schrijven over de energie en voel dat we dichter bij komen, dat ik steeds meer contact maak met wat er precies gaande is, wat er mag worden afgerond en wat er klaar staat voor een nieuw begin.

Wat kun je doen om deze periode zo bewust mogelijk te beleven? 

1. Open de poort

Misschien heb je al veel meer zin om een nieuwe start te maken dan om terug te kijken. Die poort naar een nieuwe cyclus is zo dichtbij. Het is heel aantrekkelijk om er alvast in volle vaart doorheen te denderen. Mijn ervaring is echter dat het verleden en de toekomst allebei even belangrijk zijn omdat ze je samen in het HIER EN NU brengen: de enige plek waar jouw ziel zich kan manifesteren op aarde, vorm kan geven aan je verlangens, aan wat je hier komt doen. De energie is op dit moment super krachtig om losse eindjes uit het verleden te helen. Dus dient het verleden zich aan: omarm wat je daarbij voelt en ervaart, dat is vele malen belangrijker dan wat je erbij denkt. Niet door het verhaal over het verleden te voeden, maar door je gevoel over het verleden helemaal toe te laten open je de poort naar de toekomst.

2. Versterk het signaal

Samen is het makkelijker om signalen op te vangen die jou dicht bij jezelf brengen, helderheid geven over verleden én toekomst. Ik ontmoet je graag om in deze bijzondere overgangsperiode van 52 dagen bewust met elkaar door de poort te stappen tijdens een van de Maya wijsheid workshops. Een krachtige manier om je te verbinden met een bewustzijn dat voorbij gaat aan je denken en waarin je natuurlijke zelf kan opbloeien. 

3. Stem dagelijks af

Op de website en in de gratis Maya wijsheid app vind je dagelijks een korte omschrijving van de dagenergie. Lees deze aan het begin of aan het eind van de dag zodat je meer afgestemd raakt op het signaal dat jou verbindt met je eigen wijsheid. Volg je de dagenergie al op de app maar wil je er meer verbinding mee maken. Meld je dan aan voor de online cursus met de dagenergie van 13 juli tot 2 september. Je doorloopt daarin het Rode Draakpad, het Witte Tovenaarpad, het Blauwe Handpad en het Gele Zonpad.

Wil je wel iets doen met de Tzolkin, maar heb je last van keuzestress? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me gerust een korte omschrijving van waar je nu staat, waar je heen wilt en je geboortedatum, dan help ik je kiezen uit het aanbod van Maya wijsheid.

Ik wens je een prachtige doorgang toe en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Elvira van Rijn

Ps: Voel je vrij dit blog te delen met anderen voor wie het ook waardevol zou kunnen zijn. Wil je zo vriendelijk zijn om niet alleen de inhoud, maar ook een link naar het artikel te delen?

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter Google+ LinkedIn e-Mail

5 reacties op "13 juli - 2 september 2019 Tijd om door de poort te stappen"

Gravatar
Vera
Dank je Elvira

Inderdaad zo herkenbaar.
Ik geniet ervan.
 

Gravatar
Josefien
Beste Elvira,

Met eerlijkheid, warmte en zachtheid zie ik jouw mails steeds binnen komen. Het voedt mij en heelt door het lezen al veel moois.
Ook met dit blog raak je weer de juiste snaar en ik voel precies de dingen die je beschrijft en omschrijft. Dank voor het delen, het maakt veel duidelijk en helpt in dit geval volledig door de poort te stappen in meer rust en vertrouwen. dank je voor het wijze delen en openheid .
Let's shine our lights!
 

Gravatar
Ingrid
Ik heb het 2 x nagerekend, maar op 13 juli is het precies 260 dagen geleden dat ik mijn relatie na 34 jaar heb verbroken.
Heel bijzonder. Zie uit naar wat de komende 260 dagen plus 13 jaar mij gaat brengen.
 

Gravatar
Nel
Wat is dit mooi van toepassing op mijn leven nu.
Dank je voor het delen.

Liefs van Nel
 

Gravatar
Anneke Schrier
Lieve Elvira,

Wat prachtig en inspirerend. Je raakt me keer op keer. Dank en met warme groet,

Anneke
 

Plaats een reactie