Energie update Rode Slang levenspad 12-24 juli: Maak je klaar voor het nieuwe Zonnejaar

Afgelopen week schreef ik het al in mijn Blog: vandaag is het begin van een transformerende tijd van 52 dagen. Het Gele Mens levenspad heeft je geholpen om aandacht te geven aan je intenties en daarmee nieuwe groeimogelijkheden voor de toekomst te creëren. Met het Rode Slang levenspad dat vandaag van start gaat, sluiten we dit zonnejaar af. Daarmee is het een einde en de voorbereiding op een nieuw begin. Dus maak je klaar voor een nieuwe start!

Lekker in je (nieuwe) vel

Een slang vervelt omdat de schubben van een slangenhuid verhoornd zijn. Hierdoor kan de huid niet groeien en moet de slang van tijd tot tijd zijn ‘jas’ vernieuwen en zijn oude jasje uitdoen! Je wordt deze dertien dagen geholpen om weer lekker in je vel te zitten. Klaar voor een nieuwe toekomst. Wat niet meer bij je past, levert weerstand op. Alles wat echt bij jou past wakkert het vuur van passie aan en geeft energie. Waar zit weerstand en waarvan krijg jij energie?

Liefdevolle aandacht voor je lichaam

Het Rode Slang levenspad helpt je om een heel oud vermogen opnieuw te leren gebruiken: je instinctieve gevoel dat wordt aangestuurd door je oerbrein. In onze denk-maatschappij wordt het gevoel nog sterk ondergewaardeerd. We leren op school al om te navigeren op wat we denken in plaats van op wat we voelen. Daardoor wordt het steeds lastiger om je lichaamsgevoel te herkennen en ernaar te handelen.

Onverwerkte emoties sla je op in je lichaamscellen en die blijven dan actief om jou te beschermen. Ook als de oorzaak van je emoties er niet (meer) is in het hier en nu. Juist als je veranderd bent, als je leven op een of andere manier lichter is geworden, kan je lichaam ontspannen en verzachten. En dan pas ga je de spanning, verharding en verstoringen in je lichaam voelen die er veel langer hebben gezeten.

Dus speelt je lichaam op, weet dan dat je het nog een handje mag helpen. Dat het jouw liefdevolle steun en aandacht nodig heeft om datgene los te laten waarvan je dacht dat het allang achter je ligt. Je lichaam heeft ook jouw dankbaarheid nodig voor alles wat het voor je heeft gedragen totdat jij eraan toe was het te verwerken.

Wel of niet luisteren naar je lichaam?

Luisteren naar je instinctieve lichaamsgevoel kan je ook precies de verkeerde kant op wijzen waardoor je blijft hangen in routines en oude patronen. Je doet eenvoudigweg wat je doet omdat je het altijd zo deed. Zelfs als je dat eigenlijk niet (meer) wilt. Ons oerbrein is geprogrammeerd op overleven in de natuur. En ook nu we in overvloedige welvaart leven, vol ongezonde verleidingen en gemak is ons oerbrein ingesteld op: energie opslaan, niet te veel inspannen, eten wat je kunt voor als de winter aanbreekt en er minder voedsel te vinden is in de natuur.

Als je voluit wilt leven, is het helemaal niet altijd handig om je instintieve gevoel te volgen. Je hebt je bewustzijn dus hard nodig om deze oerprogramma's te doorbreken. Je leeft nu en niet in het verleden, in een welvarende omgeving en niet in de wildernis dus luister naar je lichaam en kies bewust wat je met de signalen wil doen.

Hoe lekkerder jij in je vel zit, des te beter je bent afgestemd op hemel en aarde. Dat maakt je ontvankelijk voor synchroniciteit en als die voor je gaat werken krijg je meer meevallers en minder tegenvallers op je pad. Zomaar 'toevallig' valt je toe wat je nodig hebt, precies op het juiste moment. Daar kun je op vertrouwen.

Kosmische downloads

Het Rode Slang levenspad kent tien poortdagen (de zwarte vakjes). Het zijn dagen waarop we gemakkelijk leiding en inspiratie uit de kosmos ontvangen. Die informatie ontvangen we in ons lichaam zonder dat we er woorden aan kunnen geven. Dus volg de signalen, laat je gevoel spreken, laat je ingesleten gewoontes los. En als je een steuntje in de rug kunt gebruiken, geef je dan op voor de online cursus met de dagenergie die vandaag begint: 52 dagen inspiratie om in de flow te blijven.

Einde en nieuw begin

Wil je de start van het nieuwe zonnejaar bewust beleven, meld je dan aan voor het online programma. Omdat het de afgelopen twee jaar op 25 en 26 juli verzengend heet was én omdat we nog steeds te maken hebben met anderhalve meter afstand bij samenkomsten heb ik het workshop programma voor deze twee dagen vernieuwd en omgedacht.

Dit jaar kunnen we ieder voor zich én samen verbonden stilstaan bij de omslag in energie met een individuele opdracht op zaterdag 25 juli en een gezamenlijke online workshop op zondag 26 juli. Je bent van harte welkom.

MEER INFO EN AANMELDEN

Ik wens je de wijsheid toe om de taal van je lichaam te verstaan.

Elvira van Rijn

DNAfirmaties Rode Slang levenspad

Elke dag heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

rode slang

Dag 1. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Dag 2. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Dag 3. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 4. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 5. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 6. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 7. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Dag 8. Gele Mens - Ik creëer

Dag 9. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Dag 10. Witte Tovenaar - Ik luister naar het weten van mijn hart

Dag 11. Blauwe Adelaar - Ik overzie het grote plan

Dag 12. Gele Krijger - Ik volg mijn innerlijke leiding

Dag 13. Rode Aarde - Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Bron: Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek, Elvira van Rijn, A3 Boeken

Integreer de dagenergie in je leven

Met de online cursus met de dagenergie 'e-wenscursus' ontdek je hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunt om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender.

Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen. Vandaag start de cursus met de levenspaden: Rode Slang, Witte Spiegel, Blauwe Aap en Geel Zaad.

De eerstvolgende cursus start op 2 september met de levenspaden Rode Aarde, Witte Hond, Blauwe Nacht en Gele Krijger. Geef je direct op of bestel eerst het basis boekenpakket zonder verzendkosten.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan. 

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

29 november 2021

Witte Hond
Witte Hond

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

3 reacties op "Energie update Rode Slang levenspad 12-24 juli: Maak je klaar voor het nieuwe Zonnejaar"

Gravatar
Sarina
Ik zie dat de Maya kalender zo lang als ik hem al gebruik vooral de dromer voedt in mij maar de realist een beetje op zijn honger laat zitten. De concrete afspraken en plannen waar ik dagelijks mee te maken heb worden nauwelijks genoemd. Ik snap dat het een mal is waar je in groeit maar ik merk vooral dat ik er meer uit groei dan erin. Voor mij zijn er andere hulpmiddelen nodig. Concrete middelen die vele dichter bij de échte connectie komen in mijn verschijning in het échte leven. Identificatie met de dag affirmatie is bijvoorbeeld niet aan mij besteed het resoneert niet. Vaak ook beleef ik aspecten van heel andere kennisvelden en wringt de Maya kalender langs alle kanten!  

Gravatar
dorus
Beste Sarina, dat is toch ook mooi, dat de mayadreamspel de dromer in je voedt, blauwe nacht, dat is misschien wel genoeg, de combinatie met andere kennisvelden is goed en als iets wringt moet je het gewoon wat losser omdoen, een vriend van mij zegt altijd, www.nietteserieus.nl, blauwe aap !!!!! liefs van Dorus  

Gravatar
anouk
Heerlijk te weten waar ik synchroniciteit als onderdeel van mijn pad kan zijn/verwachten. Ik ervaar het veel, de uitleg geeft mij veel inzicht. Dank je wel.  

Plaats een reactie