12 juli - 1 september: Intense tijd en wisseling van zonnejaar

Inmiddels zijn we alweer halverwege 2020 en kunnen we enigszins ontspannen na drie maanden volop beperkingen in ons doen en laten. We naderen het intense hart van de kalender staan voor een omslag in de zonnejaar energie: een periode met prachtige kansen voor tranfsormatie. Ik neem je graag alvast mee met een vooruitblik op de energie van 12 juli tot 1 september, zodat je optimaal kunt profiteren van de mogelijkheden die deze tijd biedt.

Wisseling van jaarenergie

Op 1 januari kregen we de energie van Rode Hemelwandelaar toon 4 mee als ondersteuning voor onze spirituele groei. De jaarenergie helpt je elk kalenderjaar met om je dichter bij jezelf te komen en bij de essentie van wie je werkelijk bent. De energie van dit jaar helpt ons nu al een half jaar lang om onze grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen buiten de gebaande paden. Wie had kunnen vermoeden dat we zo uit onze comfortzone gebracht zouden worden en tegelijkertijd te maken zouden krijgen met allerlei opgelegde begrenzingen!

We hoeven niet te wachten tot het einde van dit jaar voor nieuwe input want op 26 juli komt er een omslag. De energie van het kalenderjaar loopt nog door tot 31 december. Maar op 26 juli - Blauwe Storm toon 2 - begint het nieuwe zonnejaar. Deze energie geeft je nieuwe groeikracht mee, zodat wat zich in jou het afgelopen halfjaar spiritueel heeft ontwikkeld op fysiek niveau - in de aardse realiteit - kan groeien en bloeien.

Deze omslag speelt zich af in een periode van vier paden in het hart van de kalender die je helpen het verleden loslaten, afstemmen op je eigen plek en de toekomst omarmen. Alle energie voor deze transformatie krijg je aangereikt in het Rode Slang, Witte Spiegel, Blauwe Aap en Geel Zaad levenspad.

Oude patronen en diepere lagen

We beginnen op 12 juli met het Rode Slang pad, een intens pad met 10 portaaldagen. Deze dagen zijn de sluiers dun en is de energie intens. De dagenergie maakt patronen en overtuigingen bewust die jou weerhouden om uit oude gewoonten te stappen en daadwerkelijk je leven opnieuw vorm te geven. De poortdagen in dit pad raken een diepere laag in jezelf aan en helpen je om vastberaden de nieuwe weg te volgen die jij het afgelopen half jaar bent ingeslagen.

Afstemmen op hier, nu en jezelf

De twee paden die volgen bevinden zich grotendeels in de middenkolom van de Tzolkin: het Witte Spiegelpad en het Blauwe Aappad. De wisseling van Zonnejaar energie op 26 juli valt in deze middenkolom. Dat betekent dat het heel behulpzaam is om de specifieke kenmerken van de middenkolom te kennen en gebruiken. Want ze zullen een heel jaar lang actief zullen zijn.

In dit midden kun je niets anders dan: afstemmen op hier, nu en jezelf. De toekomst is dichtbij, maar nog niet aan de orde. In deze periode werk je aan de toekomst door achter te laten wat niet bij je past en te omarmen wie je werkelijk bent zodat je onbevangen de toekomst tegemoet kunt. 

De toekomst tegemoet

Als we de middenkolom hebben doorlopen, volgt het Geel Zaad pad met weer tien poortdagen en nieuwe energetische downloads, die je nieuwe kansen aanreiken om jouw toekomst vorm te geven en te gaan voor datgene wat het beste past bij wat jij wilt doen en leren. Je plukt daarin de vruchten van de eerste drie paden van deze serie.

Ondersteun jezelf in het proces

Met alle energetische verschuivingen is het waanzinnig belangrijk om bewust te leven. Juist nu gaan oude patronen en emoties opspelen. Niet om jou te blokkeren, maar om je te helpen je ervan te bevrijden. Misschien zit je leven op dit moment vol met uitdagingen. Misschien voel je je best gelukkig, maar ben je nog op zoek naar 'meer'; naar een leven dat echt helemaal bij jou past. In welk scenario je ook zit, het kan heel erg makkelijk zijn om - voor korte of voor langere tijd - het contact te verliezen met de bron van kracht en wijsheid in jezelf.

Om te twijfelen of je de onzekere toekomst wel aan kan.

Om niet zeker te weten wat de volgende juiste stap is in jouw leven.

Om je kleiner te houden dan je bent. 

Maar de waarheid over wie jij bent en de mogelijkheden die jou ter beschikking staan zijn zoveel grootser dan dat! Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven is tijd en aandacht voor de allermooiste en leukste versie van jezelf. Ik help je daar graag bij met handvatten om de leukste, lichtste en meest vrije versie van jezelf te voeden.

Online Cursus met de dagenergie: 12 juli - 1 september

52 dagen lang ontvang je inspiratiemails die jou helpen om af te stemmen op lichter leven en wie je werkelijk bent. Je vangt de subtiele signalen op die jou dichter bij jezelf en je wensen brengen. MEER INFO EN AANMELDEN

Dag Buiten de Tijd en Start Zonnejaar: 25 en 26 juli

Een online programma waarbij je op 25 juli op je eigen manier en aan de hand van een voorbereidingsopdracht de Dag Buiten de Tijd viert. Gevolgd door een online workshop op 26 juli waarin we gezamenlijk het nieuwe Zonnejaar starten. MEER INFO EN AANMELDEN 

Ik wens je een mooie tijd toe en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Elvira van Rijn

Ps: Voel je vrij dit blog te delen met anderen voor wie het ook waardevol zou kunnen zijn. Wil je zo vriendelijk zijn om niet alleen de inhoud, maar ook een link naar het artikel te delen?

Dagenergie

29 november 2021

Witte Hond
Witte Hond

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

0 reacties op "12 juli - 1 september: Intense tijd en wisseling van zonnejaar "

Plaats een reactie