Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek

Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek

Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek door Elvira van Rijn
geheel full color, 3e herziene druk

Afmeting: 21x21 cm

Inhoud: 160 pagina's

ISBN: 9789491557507 NUR: 728 (Vervangt ISBN 978 90 77408 89 6 - met dezelfde titel 1e en 2e druk)

Uitgeverij: A3 boeken

Prijs: € 24,50

De enorme uitdagingen die we als mensheid voor onszelf hebben gecreëerd, maken de noodzaak steeds groter om op zoek te gaan naar wie we werkelijk zijn, waar we staan, waar we heen willen en wat ons daar brengt. Het is niet altijd makkelijk om jezelf te blijven in een doel- en resultaatgerichte maatschappij met kaders waarin we allemaal moeten passen. Dit handboek helpt je bij die zoektocht. Het is gebaseerd op oude wijsheid van de Maya’s, die toegankelijk is gemaakt voor de tijd waarin wij nu leven. Een tijd die de Maya’s en veel andere indianenvolken al duizenden jaren geleden noemden in hun profetieën: een turbulente tijd van chaos, transformatie en herinneren wie je werkelijk bent.

Met dit boek kun je persoonlijke profielen maken over je kernkwaliteiten, relaties, levenspad, levensjaar, moeiteloos creëren en ondernemend leven vanuit je passie, missie en visie. Aan de hand van je geboortedatum en de Tzolkin kalender krijg je stap voor stap inzicht in je kwaliteiten en valkuilen. Ook ontdek je welk persoonlijk gereedschap je hebt gekregen om zowel op spiritueel, fysiek en emotioneel als mentaal niveau optimaal te functioneren en groeien. De profielen en oefeningen geven je handvatten voor leven in harmonie met jezelf en anderen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je het beste functioneert, zodat je helemaal jezelf kunt zijn. Met de opgedane inzichten kun je ook beter uitleggen aan anderen wat bij je past. Dat scheelt veel stress, onbegrip en energieverlies.

Dit handboek is bruikbaar op alle plekken waar je jouw energie geeft en samenleeft met anderen, zoals thuis, op je werk of op school. Daarnaast is het heel waardevol voor professionele begeleiders die anderen helpen om optimaal te functioneren en conditioneringen te doorbreken.

In dit boek besteedt Elvira van Rijn aandacht aan zowel de klassieke Tzolkin kalender als de moderne Dreamspell 13 manen kalender. Zij ontwikkelde een eigen methodiek om dagelijks zowel privé als in je werk tot de kern te komen van vragen over persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en samenwerking. Elvira helpt je om het samenspel tussen onbewuste drijfveren en persoonlijke kwaliteiten en valkuilen te begrijpen en doorgronden, zodat je hiervan dagelijks de vruchten kunt plukken bij:
- het maken van keuzes;
- de samenwerking met en begeleiding van anderen;
- het volgen van de weg die het beste past bij wie je diep vanbinnen bent.

Download hier de gratis werkbladen uit het boek.

Reacties bij de 3e druk

"Wat een ontzettend gaaf en praktisch boek!! De Mayawijsheid is sinds 2012 mijn hobby en sinds een aantal jaar gebruik ik het ook in mijn werk. Zo wonderlijk hoe raak het iedere keer weer is, varierend van Raad van Bestuur tot aan pubers en kleine kinderen. Het meeste heb ik mezelf aangeleerd door me erin te verdiepen en om veel profielen op te zoeken van mensen. Na ruim 8 jaar maakt dat dat ik er nu makkelijk mee kan “spelen”. Een aantal boeken gebruikte ik dan als naslagwerk. Ik heb geprobeerd om ze te lezen, maar haakte vaak af, kwam er gewoon niet door. Maar dit boek is echt een feestje!!!! Heeeeeeel tof en fijn en praktisch." Sandra Luijken, Make it Real Concepts

"Prachtig handboek met mooie layout en duidelijke en heldere uitleg over de zegels, tonen en profielen van de Tzolkin voor zowel beginners als gevorderden goed te lezen en te gebruiken. Echt een aanrader, het is ook zeker een aanvulling op 'Maya wijsheid voor je levensreis'." Yvonne van den Burg

"Het boek leest makkelijk en is heel overzichtelijk en kleurrijk. Wat ik er ook zo knap aan vind is dat je het niet enkel als beginneling kan lezen; het is ook een boek waar je makkelijk in kan gaan grasduinen als je al wat meer kennis van de Tzolkin hebt. Ik herken er jou eigenheid in doordat je je eigen ervaringen erin verweven hebt. Dit maakt het boek (weer) heel bijzonder. Het is prachtig geïllustreerd met mooie tekeningen en foto’s met uitleg over de Mayacultuur.
Ik vind het een vrolijk en verrassend boek dat zeer gebruiksvriendelijk en
praktijkgericht is. Het boek ondersteunt je niet enkel voor je eigen levenspad. Het geeft je ook informatie en inzichten in relatie met de ander en het grotere geheel." Vera Nix, Ik ben Ik

"Hoe waardevol is het om in deze tijd van onrust en uitdagingen dit levensverrijkend Maya handboek over de Tzolkin kalender te ontdekken.

Ik ben dankbaar, omdat deze levensfilosofie me naar een plaats van diepe verbondenheid heeft gebracht, innerlijke groei en creatie op mijn eigen tempo. Ik leef nu lichter en vreugdevoller. Het boek is helder en down-to-earth geschreven. Het brengt inzichten en inspiratie om je echt vooruit te helpen, om ‘beyond’ te gaan en vrij te zijn.

Kortom: wat mij betreft is dit tweede boek over Maya wijsheid voor je levenspad door Elvira van Rijn een echte aanrader! Het nodigt je uit om op je eigen avontuur of ontdekkingstocht te gaan." Petra Elberse

"Dit boek is een lees/leer/les/levensboek voor je persoonlijke ontwikkeling. Bij elk hoofdstuk word ik nieuwsgierig naar het volgende en wil ik alles uitrekenen en weten wie/wat ik ben en hoe ik creëer. Als cadeautje kun je dit ook allemaal voor een ander uitrekenen.
Hoe beter ik mezelf leer kennen, des te meer begrijp ik een ander." Mary Ludwig

Reacties bij de 1e en 2e druk

"Ik vind het boek echt geweldig, want door alle kwartjes die vallen lijk ik binnen een paar dagen uit een behoorlijk diep dal te komen waar ik bijna anderhalf jaar ingezeten heb. Alles wordt ineens zo duidelijk dat ik met regelmaat hardop zit te lachen bij het ontrafelen van van alles terwijl dit eerder juist heel zwaar voelde. Geweldig! En, het zal je niet verbazen, precies op het moment dat ik het aankan, er aan toe ben."

"Dit boek is een handboek en niet een boek dat je even leest en weer weglegt. Dit boek neem  ik mee in mijn leven als gids. Het voelt als een ware zoektocht naar je 'zelf' en dagene wat ik er voor mijzelf tot nu toe heb kunnen uithalen is zo mooi dat ik heb besloten het nooit uit te lenen."

"Feitelijk heb ik door mijn huidige vriend en het boek van Elvira van Rijn mezelf teruggevonden en sta daardoor veel fijner in het leven en ben mijn doel na gaan streven."

"Wat is het boek geweldig! Herken veel in zowel de dreamspell, klassieke als kosmische zegels en tonen. Super die schema's!  Zo heb je in ene een beschrijving van jezelf in handen."

"Ik lig in mijn hangmat en ben aan je boek begonnen. Wat een feest! Ik hoor mezelf regelmatig lachen of hardop 'ja' roepen als ik iets raaks herken." Vooral de Kosmische telling en de activering van je potentieel maken me erg blij. Het profiel dat daaruit begint te ontstaan past gevoelsmatig veel beter bij mijn 'zijnskwaliteiten'."

"Heb wanhopige zoon nu al kunnen helpen met het boek, zit er nu boven mee te werken, met tranen van (h)erkenning: eindelijk gerechtigheid voor hem!

"Vanochtend in je boek begonnen en tegen je advies in ;-) toch in 1x doorgelezen. Erg mooi, inzichtelijk en begrijpelijk. Ondanks dat de Tzolkin niet nieuw voor me is, geeft het boek mooie nieuwe inzichten in de kalender en in mijzelf. "

"Ik voel me enorm aangetrokken tot dit alles sinds een paar maanden en het is dan ook erg fijn een begrijpelijk (werk)boek te hebben."