Ans van Summeren

200828 012 2

Maya wijsheid trainer Ans van Summeren begeleid mensen op hun pad naar optimale gezondheid en werkt daarbij op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Alle facetten van gezondheid krijgen ook aandacht in de workshops en Yort (yoga sport) die zij geeft. Daarnaast is ze casuïstiekdocent bij Terreel (opleiding voor energetisch therapeuten) en werkt ze een aantal uur voor beroepsorganisatie CAT.

Als Maya wijsheid facilitator is ze een van de presentatoren van het energetisch weerbericht over de dagenergie op de social app Clubhouse en organiseert zij workshops 'Afstemmen op je eigen wijsheid'. Als Maya wijsheid trainer verzorgt zij het vervolgprogramma 'Tzolkin als kompas'.

Op 25 mei 2015 in het Rode Hemelwandelaarpad begon Ans met het bijhouden van logboeken. En in dit interview deelt ze wat dat haar heeft gebracht.

Wat is je geboortezegel, -toon en levenspad?

Ik ben geboren op een Gele Ster toon 13 dag in het Gele Krijger levenspad Dreamspell telling. De energie van de dag ervoor - Blauwe Hand toon 12 - hoort ook bij mij want ik ben in de vroege nacht geboren.

Wat is in het kort jouw professionele achtergrond?

Ruim 25 jaar heb ik met plezier als verpleegkundige gewerkt. De van oorsprong verpleegkundige energetische interventie Therapeutic Touch bracht me destijds op een nieuw spoor van heling. Dit was het begin van een periode waarin veel opleidingen en trainingen als vanzelf op mijn pad kwamen. Zo verdiepte ik me met name in de Maya wijsheid, het enneagram, energetische therapie, familie opstellingen, Yort (yogasport), SoulCollage® en orthomoleculaire therapie. Persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling zijn de rode draad in al mijn werkzaamheden. Alles wat ik voor mezelf heb geleerd en ervaren zet ik nu in als coach en therapeut.

Hoeveel Tzolkinrondes heb jij je logboek bijgehouden?

Vanaf 2015 heb ik inmiddels ruim 11 rondes van 260 dagen bijgehouden. Soms volgde ik een aantal paden in een andere telling. Ik sla ook wel eens een aantal dagen over. Achteraf vind ik dat jammer en plaats dan vaak met terugwerkende kracht nog een paar notities.

Waarvan maakt het bijhouden van je logboek je bewust?

Ik heb een groot bewustzijn maar was me daarvan, gek genoeg, heel lang niet bewust. Ik dacht dat iedereen dat wel had en vond het niet zo bijzonder. En al is met de verschillende opleidingen die ik volgde, dat bewustzijn gegroeid, toch heeft het schrijven in m’n logboek me pas echt bewust gemaakt van wie ik ben en hoe ik doe. Eigenlijk is het logboek een soort landingsplaats van alles wat er in me gebeurt.

Aan de hand van het kinvers vielen me dingen op. Zo schreef ik bijvoorbeeld op een Blauwe Hand-dag: “Ik voel me dankbaar dat ik kan werken met mijn handen: letterlijk de helende hand zijn met energetische behandelingen”. Bij een andere Blauwe Hand dag schreef ik: “De handen open; dat mag ik nog meer doen”. Zonder logboek zou ik het wellicht ook gedacht hebben, maar zou het niet zijn geland. 

Met het logboek volg ik vooral mezelf aan de hand van de dagenergie. Ik weet bijvoorbeeld dat Witte Hond mijn talent is. Het gaat over loyaliteit. Loyaal zijn aan anderen kan ik als de beste, trouw zijn aan mezelf was een stuk moeilijker. Sinds ik bewust met het logboek werk maakt een Witte Hond dag me telkens opnieuw bewust van mijn loyaliteit. Met telkens een andere toon als oefening heb ik geleerd hoe ik loyaal kan zijn aan anderen zonder dat het ten koste gaat van mezelf.

Onlangs zei ik ‘nee’ op de vraag van iemand. Ik voegde er aan toe ‘Dit is misschien een beetje vervelend voor je, maar wanneer ik ja zou zeggen, krijg ik ruzie met mezelf en ik wil juist vriendjes met mezelf blijven.’ Op Witte Hond dagen kan ik die zachte energie ervaren en genieten van mijn talent. Dat is echt iets wat het logboek-schrijven me heeft gebracht. En zo brengt elk zegel me iets dichter bij mezelf.

Wat brengt het je of heeft het je gebracht om een logboek bij te houden?

Het logboek met zijn kinversjes laat me elke dag de lichte kant zien van de dag. Enkele jaren geleden kreeg ik op het werk de boodschap: 'Zoek een andere werkplek waar je helemaal tot bloei komt.' Het uitvoerend kwaliteitswerk dat ik deed ging meer beleidsmatig ingevuld worden en ik was er gewoonweg niet meer op mijn plaats, al had ik dat toen niet zo in de gaten.

Het was een harde boodschap die me machteloos en verdrietig maakte. En toch, met alle pijn die ik voelde, realiseerde ik me: als de werkgever vindt dat iemand anders beter past op die plek dan moet die dit besluit nemen. Dat is wat ik zei tegen collega’s die vonden dat het echt niet kon dat ik een andere werkplek moest gaan zoeken.

Uiteraard voelde ik me gesteund door de reacties van mijn collega’s, maar wat me vooral hielp was het ervaren van de Gele Zon toon 12 kwaliteiten van die dag. Door zonder oordeel te kijken naar de situatie kwam ik tot inzicht en nieuw evenwicht. Ik kon met alle pijn die ik voelde ook de onvoorwaardelijke liefde voelen van Gele Zon. Zo kon ik deze boodschap opvatten als een nieuwe opening en dat gaf me kracht.

Actief met het logboek en de kinversjes werken heeft me zeker geholpen om positief dit traject op het werk te doorlopen. Zonder dat zou ik wellicht de boodschap ‘zoek een werkplek die echt bij je past’ niet zo letterlijk opgepakt hebben.

Wat zou je nooit opgemerkt hebben zonder logboek om op terug te vallen?

Die dag waarop ik die bewuste boodschap kreeg op het werk ontdekte ik dat in een andere telling mijn geboortepad die dag was gestart. Mijn geboorte energie Gele Ster toon 13 gaat over je eigen plek innemen. Hoe mooi kan de boodschap zijn: zoek de werkplek waar jij tot bloei komt! Dat is toch letterlijk de opdracht om mijn eigen plek in te nemen. Nu, vele ronden later, weet ik dat ik mijn plek heb ingenomen. Ik doe inmiddels wat werkelijk bij me past: heel divers werk en ik word gewaardeerd om wie ik ben en wat ik doe. Dat is gewoon heel fijn.

 

Integreer de dagenergie in je leven

cover pakket boek en logboekenMet de online curus met de dagenergie - e-wenscursus - leer je ervarenderwijs hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunen om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender.

Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen. Elke 52 dagen kun je instappen. Je doorloopt dan vier levenspaden en ontvangt een startdocument met uitleg en vervolgens elke dag een inspiratiemail.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

19 april 2024

Rode Draak
Rode Draak

Toon 12
Toon 12

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?

Vragen?

Neem gerust contact op via info@mayawijsheid.nl