Persoonlijk Profiel: Guusje Nederhorst

Geboortedatum: 04 februari 1969
Kernkwaliteit: Gele Mens, vrije wil
Creatiekracht: Toon 13, aanwezigheid
Levenspad: Gele Zon
     

Guusje Nederhorst werd geboren in het levenspad van de Gele Zon als Gele Mens toon 13.
Bekijk hier haar persoonlijke profiel en lees mee.

Guusje Nederhorst is bekend geworden als actrice in de soap Goede tijden slechte tijden en met de meidengroep Linda, Roos en Jessica. Op 34 jarige leeftijd overleed ze aan borstkanker.

Guusje levert op een bijzondere manier het bewijs dat je zelfs na je dood nog je bestemming kunt vervullen. In de laatste maanden voor haar dood was ze bezig met het schrijven van een kinderboek met bijbehorende cd. Haar verhalen zijn gebundeld in het voorleesboek Woezel en Pip, een boek voor jonge kinderen met in de hoofdrol twee hondjes. Ruim een jaar na haar dood is het boek uitgegeven. Er zijn ruim 120.000 exemplaren van verkocht. Inmiddels verschenen deel 2 tot en met 5 van het boekje en zijn er verschillende Woezel en Pip artikelen te koop.

Haar man, Dinand Woesthoff richtte de 'Guusje Nederhorst Foundation' op om steun te bieden aan de ruim 31.000 kinderen die met of zonder ouders leven in opvangcentra. Vergeten kinderen van 0 tot 8 jaar die niet gewoon kind kunnen zijn. De stichting creëert onder andere Tovertuinen in opvangcentra om een veilige en fijne leefomgeving te creëren.

Op deze Maya geboortedag van Guusje, 5 april Gele Mens toon 13 wordt Mayawijsheid.nl lid van de Club van Microdonateurs van de Guusje Nederhorst foundation met een jaarlijkse vaste bijdrage. Bestel jij een profiel of levenspadkaarten in dit Gele Zon levenspad, dan doneren we 50% van de opbrengst als bijdrage aan een nieuwe Tovertuin.

Aanwezigheid als Mens op aarde

Als dagvoorzitter en bevlogen spreekster doet Erica haar verhaal onder het motto ‘Leef met passie, leef in het nu’. En daarmee verwoordt zij twee belangrijke kwaliteiten uit haar profiel. De Rode Slang, die zijn lichaamswijsheid en passie volgt is haar gids (p. 25 ) en de Rode Aarde, die synchroniciteiten op je pad brengt als je in het hier en nu aanwezig bent, brengt haar tot de kern en bevrijdt haar van alles wat niet dient.

Aardig

Guusje is geboren op een toon 13 dag. Deze toon heeft de kracht van aanwezigheid en de creatiekracht om datgene wat er is naar een hoger niveau te tillen. Toon 13 hoeft niets anders te doen dan aanwezig zijn om die creatiekracht te activeren. Creëren deed Guusje met de kwaliteit van de Gele Mens, de kwaliteit van aandacht. Gele Mens staat voor de betekenis van het mens-zijn op aarde en van het mens zijn in het universum. Verantwoord handelen is het levensthema. Elke stap die Gele Mens neemt is onvermijdelijk creatie. Mens is niet klein te krijgen en vindt na iedere tegenslag vanuit innerlijke kracht opnieuw de weg terug naar de overvloed van het universum. Wat Guusje aandacht gaf, groeit nog steeds. Ze leeft niet meer fysiek op aarde, maar is des te meer aanwezig. In een radio interview vertelt een van haar beste vrienden Johnny de Mol dat zij heel bewust haar bekendheid heeft ingezet om haar bijdrage te leveren aan een betere wereld en daarmee is ze nu nog steeds levend en aanwezig om vergeten kinderen een menswaardig bestaan te geven.

Kinderen

Guusje was in haar vrije tijd vaak te vinden in ziekenhuizen waar ze spontaan kinderen ging voorlezen, zonder camera of publiciteit erbij. Er zijn twee zegels in de Tzolkin die verbonden zijn met het kind. Blauwe Aap (het innerlijk kind) en Blauwe Nacht (het spelende kind. de derde die ontstaat waar twee zich vermenigvuldigen). Blauwe Nacht vinden we terug op toon 4 van haar levenspad: het kader van haar leven of de schilderijlijst waarin zij haar eigen leven vorm gaf. Blauwe Aap vinden we terug op toon 12, de toon waar duidelijk wordt wat de essentie is. Ik noem toon 12 ook de plek van de nieuwe vorm. De Guusje Nederhorst Foundation is de nieuwe vorm die ontstond nadat zij met de kwaliteit van zelfvertrouwen (rode maan) haar boek over Woezel en Pip had neergezet in de realiteit met de creatiekracht van toon 10: manifesteren.

De verbinding blijft altijd bestaan

Heel bijzonder in het levenspad van Guusje vind ik de Witte Wereldoverbrugger op toon 7. ‘Je bent een inspiratie voor jezelf en anderen (…) als je bruggen slaat en vol overgave loslaat in het besef dat elk einde een nieuw begin is.’ Op de vraag wat de mooiste herinnering aan Guusje is, antwoord Johnny de Mol dat dat het moment is waarop zij hem vertelde dat ze ongeneeslijk ziek was en hem beloofde dat zij hem door de moeilijke tijd die komen zou heen ging slepen. Haar eigen dood gaf haar duidelijk de kracht anderen te inspireren en dat doet ze vanuit de andere wereld nog steeds.

Elke dertien dagen gratis een vooruitblik op de dagenergie van het komend levenspad ontvangen? Meld je hier aan.

Dagenergie

19 april 2024

Rode Draak
Rode Draak

Toon 12
Toon 12

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?

Vragen?

Neem gerust contact op via info@mayawijsheid.nl