Cursus en trainingen 'Tzolkin als kompas'

'Tzolkin als kompas' reikt je praktische handvatten aan om bewust te worden van je kwaliteiten en drijfveren. Met de Tzolkin als kompas kun je dagelijks zowel privé als in je werk groeien en creëren vanuit je eigen kracht en wijsheid.

 • logoktnoStartcursus Tzolkin als kompas 
 • Training Tzolkin als kompas 1 
 • Training Tzolkin als kompas 2 
 • Verdiepingsdag 'Opnieuw geboren worden' 
 • Professionaliseringsdagen na de trainingen ✮ en 

De Startcursus en trainingen zijn geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KNTO) en wordt door diverse beroepsorganisaties erkend als nascholing.

boeken en kaarten

Wat?

De cursus en trainingen helpen je om je eigen kracht en wijsheid te ontwikkelen en leven, zodat je van daaruit ook optimaal kunt bijdragen aan het welzijn van anderen. Je krijgt een manier van kijken, denken en ervaren aangereikt waarmee je sneller doordringt tot de kern van een persoonlijke ontwikkelingsvraag en de richting waarin je het antwoord kunt vinden. 

Je leert een systematische aanpak waarmee je:

1. onbewuste krachtbronnen en mogelijke belemmeringen bewust maakt,
2. reflecteert op datgene wat bewust is geworden,
3. verkregen inzichten vertaalt in de richting waarin je verder kunt groeien en creëren.

Voor wie?

Tzolkin als kompas is voor iedereen die zelfstandig wil leren werken met de Tzolkin kalender en door een optimale persoonlijke ontwikkeling wil bijdragen aan het welzijn van anderen. Deze cursus en trainingen passen helemaal bij jou als je bereid bent voor te leven wat je uitdraagt in leven en in je werk. Het is fijn als je ervaring hebt met zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling.

Opzet

'Tzolkin als kompas' is modulair opgezet. Zo kun je je in je eigen tempo verdiepen en verbinden met de Tzolkin. Ruimte tussen de modules is nodig om het geleerde daadwerkelijk te integeren in je leven en jouw eigen weg te vinden. Je kunt zo telkens opnieuw bepalen hoe je jouw weg wilt vervolgen. Na elke module is er gelegenheid om je samen met andere deelnemers te verbinden en ervaringen uit te wisselen. Na de trainingen komt daar ook professionalisering bij, zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontdekkingen en toepassingen.

De tijden zijn voor alle bijeenkomsten 10.00 - 16.00. De Startcursus wordt gegeven op verschillende locaties. De locatie voor Training 1 is Loenen en voor training 2 Velp (Gld.)

Startcursus Tzolkin als kompas 

Met de Startcursus leg je een stevige inhoudelijke basis voor dagelijks leven en werken met de Tzolkin. Je ervaart de verschillende manieren om de Tzolkin praktisch te gebruiken en ontdekt welke manier het beste bij jou past. De cursus is voor beginners en gevorderden die graag overzicht én een stevig fundament willen voor leven en groeien met de Tzolkin. De cursus is los te volgen en is tevens de voorbereiding voor de training Tzolkin als kompas 1 en de Jaargroep. Deze cursus is ook geschikt als  voorbereiding op of vervolg van de e-Wenscursus. Lees meer

Cursusdata:

 • 22 februari 2019 in Arnhem bij Home of Zen. Meld je aan voor 11 januari en betaal 117,-
 • (datum volgt) in Amsterdam bij Centrum de Roos
 • Deelname 127,- inclusief cursusmap, koffie en thee. 

Training Tzolkin als kompas 1 

Je gaat gedurende drie maanden intensief aan de slag met je eigen ontwikkeling vanuit de verschillende invalshoeken in de Tzolkin. Na de training kun je je bewuster verbinden met jezelf en anderen, bewuster groeien in relaties, zowel privé als in je werkpraktijk met cliënten, collega’s, leidinggevenden en/of medewerkers. Deze training bereidt je grondig voor op het toepassen van de Tzolkin als kompas voor cliënten in de eigen werkpraktijk. Het certificaat van de Startcursus geeft toegang tot deze training. Lees meer

Trainingsdata: 

 • 22 maart, 19 april, 17 mei en 14 juni 2019 in Loenen. Meld je aan voor 8 februari en betaal 477,- daarna 527,-.

Training Tzolkin als kompas 2 

De training is een verbreding en verdieping van Tzolkin als kompas 1 en ondersteunt je gedurende drie maanden om een eigen vorm van werken met de Tzolkin te creëren en toe te passen. Je kijkt terug op je eigen ontwikkeling met de Tzolkin en geeft en ontvangt feedback op ieders zelf ontwikkelde werkvormen en krijgt nieuwe kennis en handvatten aangereikt. Het certificaat voor de training Tzolkin als kompas 1 geeft samen met minimaal een half jaar praktijkervaring en een professionaliseringsdag toegang tot de training Tzolkin als kompas 2. Lees meer

Trainingsdata: 8 februari, 1 en 29 maart, 10 mei 2019. Meld je aan voor 28 december 2018 en betaal 477,- daarna 527,-

creatiekaarten

Verdiepingsdag 'Opnieuw geboren worden' 

Alleen al door geboren te worden heb je drie rechten gekregen: je geboorterecht, bestaansrecht en creatierecht. Toch is het niet vanzelfsprekend dat je die rechten ook daadwerkelijk hebt aangenomen.
Heb jij tegen alle drie echt 'ja' gezegd, dan zit je in een natuurlijke flow. Ervaar je stagnatie, dan helpt de Tzolkin je om deze rechten bewust te aanvaarden met hoofd, hart en handen.

Deze dag is bedoeld om verdere verdieping aan te brengen in je kennis over en ervaring met je geboortedag in de Tzolkin. Je maakt een volgende stap in je ontwikkeling en integreert het geleerde tijdens de cursus. Je verbindt je deze dag bewust met je geboorterecht, bestaansrecht en creatierecht. Lees meer

Data: 

 • 2 november 2018. Meld je aan voor 1 oktober en betaal 97, daarna 107,-

Locatie: De Spiraal, Burggraaf 26, 7371 CX Loenen

Professionaliseringsdagen

Voor beide trainingen worden twee maal per jaar professionaliseringsdagen georganiseerd. Deze dagen krijg je een update over de nieuwste ontwikkelingen, inzichten en werkvormen, deel je jouw praktijkervaringen met de andere deelnemers en krijg je hierop feedback. Alle dagen zijn anders van inhoud.Lees meer

Data voor deelnemers aan Tzolkin als kompas 1  

 • 5 april 2019. Meld je aan voor 5 maart en betaal 97, daarna 107,-.

Deze dagen zijn ook toegankelijk voor deelnemers aan training 2.

Locatie: De Spiraal, Burggraaf 26, 7371 CX Loenen

Data voor deelnemers aan Tzolkin als kompas 2 

 • datum en locatie volgt.

Dagenergie

16 november 2018

Witte Wind
Witte Wind

Toon 9
Toon 9

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?

Vragen?

Neem gerust contact op via welkom@mayawijsheid.nl