Elvira van Rijn

Profielfoto Elvira 03042020 klein

Sinds 2004 ben ik gefascineerd en geïnspireerd door de Tzolkin kalender en de wijsheid van de oude Maya's. De Maya wijsheid leert ons hoe we moeiteloos en met plezier kunnen leven vanuit onze eigen kracht. De verschillende tellingen van de Tzolkin kalender hebben mij geholpen om het samenspel tussen onze onbewuste drijfveren en persoonlijke kwaliteiten te begrijpen en doorgronden. Daarmee heb ik nieuwe bruikbare handvatten ontwikkeld om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Ik faciliteer coaches en therapeuten bij hun zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Met de Tzolkin als kompas voor spirituele groei.

Het begin

In 2010 ben ik het boek over de Tzolkin gaan schrijven dat ik zelf graag wilde hebben. Het schrijven en leven met de Tzolkin was al sinds 2004 een manier om nieuwe ontdekkingen te doen over mijzelf en over de kalender. Vanuit mijn achtergrond als communicatietrainer en -adviseur en mijn persoonlijke behoefte aan praktische handvatten besloot ik datgene wat ik had geleerd en ontdekt te delen in een boek.

Het is niet bij een boek gebleven. Ik ben altijd bezig mijn kennis over de kalender in de materie te brengen, zo dicht mogelijk in het dagelijks leven, zodat het bruikbaar en toepasbaar wordt. Er kwamen persoonlijke profielen, kaarten en een app.

Bruikbare handvatten en een eigen methodiek

De klassieke Tzolkin kalender en de moderne Dreamspell 13 manenkalender hebben mij geholpen om het samenspel tussen onze onbewuste drijfveren en persoonlijke kwaliteiten te begrijpen en doorgronden en om te zetten in praktische tools voor (zelf)coaching. Ik ontwikkelde vernieuwende bruikbare handvatten en een eigen methodiek om dagelijks zowel privé als in je werk tot de kern te komen van vragen over persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en samenwerking. Ze helpen je om jezelf beter te leren kennen, accepteren en herinneren wie je werkelijk bent, zodat je meer van jezelf kunt houden en voedend bent voor anderen.

In cursussen en trainingen draag ik graag mijn kennis en ervaring over, zodat meer mensen leren werken met dit mooie instrument voor coaching en zelf-coaching. In de workshops maak je contact met je zielsbewustzijn. Creativiteit is daarbij een goede ondersteuning. Creatief bezig zijn met de kennis die je via de Tzolkin kalender opdoet, zorgt voor de vertaling van hoofd naar hart. Door bijvoorbeeld intuïtief te schrijven of collages te maken, vind je de antwoorden in jezelf en kun je varen op je eigen kompas. SoulCollage® is een prachtig instrument om die kern in woord en beeld tevoorschijn te toveren.

Wat eraan voorafging

Hoe ben ik gekomen waar ik nu ben? Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde startte ik eerst als tekstschrijver en vervolgens als communicatietrainer en -adviseur in het bedrijfsleven. Behoefte aan meer diepgang in leven en werk bracht mij op het spoor van persoonlijke ontwikkeling. Daarop volgde een vrij kunstzinnig jaar, de Helende Reis opleiding bij Brandon Bays en het pad van de Inca sjamanen. Bij The Four Winds van Alberto Villoldo volgde ik Healing the Lightbody. Dit zorgde voor een totale transformatie van mijzelf en mijn werk. Hierdoor kon ik opnieuw met groepen gaan werken, maar dan vanuit een heel nieuw perspectief: met heel mijn hart en vanuit mijn eigen wijsheid. In mei 2016 volgde ik de training tot SoulCollage® facilitator. Sindsdien verbind ik hoofd hart en handen met deze creatieve werkvorm en de Tzolkin kalenders.

Ook lichaamswerk en systemisch werk maakt deel uit van mijn gereedschapskist. De kalender is immers niet iets wat zich buiten jezelf bevindt, maar in jezelf. Je bent als het ware een wandelende kalender waar de energie vanuit het hart van de melkweg vrij doorheen mag stromen. Om daarvoor ruimte te maken op diepere lagen leerde ik intuitief opstellen bij Martijn Meima, volgde ik de training Systemic ritual bij Susanne Hazen, Systemisch werken in de natuur bij Jawi Bakker en de training jeugdtrauma bij Jan Bommerez.

www.thejourney.com
thefourwinds.com
www.soulcollage.nl

Dagenergie

19 juni 2024

Witte Wind
Witte Wind

Toon 8
Toon 8

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?

Vragen?

Neem gerust contact op via info@mayawijsheid.nl