26 juli 2017: Start van een nieuw Maya zonnejaar

Het is de dag waarop de zon in het oosten samen opkomt met de dichtstbijzijnde volgende ster, Sirius. Het is voor ons op Aarde de enige conjunctie die jaarlijks op het zelfde moment plaats vindt en daardoor het enige eikpunt voor het meten van de tijd.

De eerste dag van een jaar geeft zijn energie mee aan het hele jaar. Dat betekent dat de Tzolkin dagenergie van 26 juli blijft tot die datum volgend jaar bij ons blijft en zijn werk gaat doen in ons persoonlijk leven en voor het grote geheel. Afgelopen jaar was het op 26 juli Blauwe Storm toon 11. De rups die zich ontpopt tot vlinder en zichzelf bevrijdt van overbodige ballast.

Geel Zaad toon 12 in het Rode Hemelwandelaar levenspad

De nieuwjaarsdag van 2017 valt op Geel Zaad toon 12. De energie van deze dag én van het Rode Hemelwandelaar levenspad waarin deze dag valt, blijft dit hele zonnejaar bij ons. Een heel jaar lang brengt Geel Zaad energie om ons volledige potentieel tot bloei te laten komen en vanuit overzicht en inzicht een nieuw evenwicht te vinden. Het is een speciale dag in de kalender: een poortdag. Dat kun je zien aan het zwarte vakje. Op deze dagen zijn de sluiers tussen de zichtbare en onzichtbare wereld heel dun en ontvangen we gemakkelijker dan ander informatie toegespeeld uit de kosmos. Informatie die we misschien nog niet goed kunnen verwoorden, maar die we wel gaan gebruiken en waarvan later duidelijk wordt wat de impact ervan is. Een heel jaar lang staat deze poort voor ons open!

Uit je jasje groeien 

Geel Zaad gaat over je groeikracht. Groeien is geen geleidelijk proces. Je voelt dat je groeit als de bestaande situatie gaat knellen, net als een jas die te klein is geworden. Dat is geen aangenaam gevoel en het maakt onzeker. Hoe kan het dat die fijne jas die je zo lang hebt gedragen ineens niet meer lekker zit, zelfs hier en daar knelt en pijn doet? Hoe zou het zijn om afscheid te nemen van die comfortabele jas? Angst en onzekerheid kunnen een teken zijn dat jij uit je jasje bent gegroeid en dat het tijd is voor een nieuwe. Een die net zo lekker en comfortabel zit als ooit die oude, toen die nog bij je paste. Gebruik je angst en onzekerheid dit jaar als kompas voor nieuwe keuzes, voor groei en bloei. Er is altijd een comfortabele nieuwe jas voor jou als jij bereid bent afscheid te nemen van de oude.

Nieuw evenwicht

Toon 12 is de toon van het nieuwe evenwicht. Dit jaar kun je nieuw evenwicht vinden door terug te kijken en de afgelopen 12 jaar nog eens van alle kanten te bekijken. Echt een evaluatiejaar dus waarin je wijzer kunt worden. Leren van wat je hebt ervaren en van wat anderen hebben ervaren zodat je leert waar het wezenlijk om gaat. Wat de essentie is. En dat neem je dan weer mee voor de toekomst.

Maak er een feest van!

Het Rode Hemelwandelaar pad als geheel nodigt je uit dit zonnejaar van het leven een feest te maken. Je mag écht doen wat je fijn vindt, waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Maar je moet er wel zelf voor in actie komen. Zijn er dingen die je zou willen doen maar waaraan je almaar niet toekomt, terwijl je weet dat je er blij van wordt? Wil je beginnen aan iets nieuws, een ommekeer bewerkstelligen, maar weet je iedere keer weer voor jezelf een hindernis op te werpen waardoor je er niet aan begint? Dit is het jaar om het echt te doen! 

De energie van 1 januari die ik uitgebreid heb beschreven in mijn blog loopt gewoon door tot 31 december. Dat is de jaarenergie van het Gregoriaanse kalenderjaar. De kalender is gelaagd, op vele manieren te ervaren en interpreteren. Dat maakt dat het me blijft boeien en dat er zoveel wijsheid uit te halen is.

Volg het Rode Hemelwandelaarpad met de e-Wenscursus

Wil je bewust leven met de dagenergie van het Rode Hemelwandelaar levenspad en de drie paden die daarop volgen? Doe dan mee aan de e-wenscursus die start op 15 juli en volg de energie bewust aan de hand van je eigen ervaringen. Je ontvangt 52 dagen achtereen een inspiratiemail met informatie over de dagenergie en aanvullende liedjes, filmpjes en kleine opdrachten. In een logboek houd je je eigen ervaringen bij. Lees je dit blog later? Elke 52 dagen start er weer een nieuwe online cursus met de dagenergie van vier levenspaden. Lees meer

Naam:
Startdatum:
 

deelname: 49,95

Dagenergie

28 september 2021

Gele ster
Gele ster

Toon 2
Toon 2

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

0 reacties op "26 juli 2017: Start van een nieuw Maya zonnejaar"

Plaats een reactie