(Bijna) 52 en opnieuw geboren worden

Dit jaar (2018) werd ik 51. In de ogen van veel volgers van de Tzolkin ben je dan 'bijna 52'. Dat lijkt net even iets meer bijzonder. Niets is minder waar! Niet alleen je 52e levensjaar maar zeker ook het jaar daarvoor is de moeite waard om heel bewust te beleven.

Opnieuw geboren worden

Waarom is 52 zo bijzonder? Slechts één keer in de 52 jaar ben je jarig op de dagenergie van je geboortedag. Meestal dus maar één keer in je leven, want 104 jaar worden is nog steeds een uitzondering. Bij de indianen ben je op je 52e 'oudste' of 'wijze'. En in de kalender kun je zien waarom. Je bent dan namelijk in die 52 jaar in alle levenspaden twee of meer keren jarig geweest. Je hebt daardoor ervaringen opgedaan in al die paden en mag dan je wijsheid vanuit eigen ervaring delen met anderen.

Jarig zijn op je geboortezegel en -toon is een bijzondere belevenis, zo heb ik me laten vertellen door wie mij voorgingen. Het is een dag van wedergeboorte. Ik heb het gezien aan wie de magische grens over ging. Het is echt een bijzonder moment en het speelt niet alleen op die specifieke dag maar in de periode rondom die verjaardag. Zelfs als je helemaal niets van de kalender weet is er rondom je 52e levensjaar een verandering van koers in je leven. En de Tzolkin is een enorme steun om in deze periode dichter bij jezelf te komen.

Zwanger van... mezelf

Nu ik 51 ben, ontdek ik hoe bijzonder dit levensjaar is. Dit laatste jaar is vanuit de Tzolkin bezien het jaar voordat ik ben geboren. Het jaar van de zwangerschap. Vanuit verschillende onderzoeksrichtingen wordt duidelijk dat we in de zwangerschap heel veel mee krijgen dat bepalend is voor ons leven. Misschien heb je de film In Utero gezien. Een bijzondere documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij. In de baarmoeder beleef je de wereld via je moeder. Je eet wat zij eet, je doet wat zij doet en je voelt wat zij voelt. Daar wordt de basis gelegd voor ons latere leven. De basis voor onze overtuigingen, gevoelens en reacties op onze omgeving.

Ik realiseer me dat dit levensjaar zo bijzonder is omdat ik opnieuw kan beleven wat niet leek te kunnen: mijn eigen zwangerschap. Ik kan een nieuwe basis leggen voor mijn leven. Onderscheid maken wat wel en niet bij me hoort. Kiezen wat ik wil behouden. Laten gaan wat ik toen niet kon laten gaan. Zo bereid ik me voor op mijn wedergeboorte in 2019 met de Tzolkin als kompas. Elk van de 20 levenspaden levenspad heeft een eigen rol en energie om mij hierbij te helpen.

Het magische moment

Het moment van wedergeboorte heb ik al een aantal keren live mogen meemaken bij deelnemers aan mijn workshops. Vorig jaar beleefden we in de Levenspadvierdaage met een van de deelnemers en haar vriendinnen haar geboortetijdstip op haar 52verjaardag. We voelden ons net vroedvrouwen. Ze kreeg het warme welkom dat ze bij haar geboorte zo graag had ontvangen maar niet heeft gekregen. We waren tot tranen geroerd. Het jaar daarvoor beleefden we een 52e verjaardag in de jaargroep. Na de felicitaties en koffie met taart ontvingen we van de jarige een prachtige boodschap van de 'andere kant'. Een boodschap over het leven, over de mensheid en over wat we niet kunnen zien maar wel aanwezig is. De woorden kwamen als vanzelf. En ze kwamen binnen! Je kon een speld horen vallen. 

Ik mocht ik getuige zijn van nog meer prachtige momenten, hoorde bijzondere verhalen en doe nu mijn eigen ervaringen op die ik graag met je deel. Ik nodig je van harte uit om jouw wedergeboorte bewust voor te bereiden, te beleven en te vieren. Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van wat jij wilt en wat bij jou past.

Inzicht in je levensloop en het 52 jarenpad

De workshop Levensloop en 52 jarenpad als krachtbron is een mooie gelegenheid om jouw wedergeboorte voor te bereiden of te vieren. We komen twee keer een dag bij elkaar. Tussentijds ga je aan de slag om jouw levensloop in te vullen met gebeurtenissen uit je leven. De eerste dag leer ik je hoe je naar die levensloop kunt kijken en wat er belangrijk aan is. Je krijgt dan al veel inzichten. De echte kwartjes vallen op dag 2 als we gaan delen en de levensloop vanuit verschillende invalshoeken onder de loep nemen. Terugkerende gebeurtenissen worden zichtbaar en krijgen een nieuwe betekenis. Je krijgt een andere kijk op de up's en downs in je leven. Acceptatie van het verleden, ontspanning en een heldere koers voor de toekomst. Dat is wat deze tweedaagse je oplevert. 

LEES MEER OVER DEZE WORKSHOP

Klassieke Levensboom en het pad van de Gevederde Slang

Bij de Maya’s en vele andere inheemse volken zou het voltooien van de 52 jarencyclus je de titel 'wijze' of 'oudste' opleveren. Als je 52 wordt, begin je  zowel volgens de Dreamspell kalender als volgens de Klassieke Tzolkin met alle opgedane ervaring en wijsheid aan een nieuwe cyclus in je leven. In de Dreamspell telling is dat op je verjaardag zelf en volgens de Klassieke telling 13 dagen ervoor. 

De Maya’s zijn zich zeer bewust van hun plek in de generaties. Ze eren hun voorouders, vinden kracht bij en voelen zich gedragen door hun voorouders en zijn zich evenzo bewust van de impact die hun acties hebben op volgende generaties. Het spirituele pad van de Maya’s is gericht op de toekomst, hun bestemming en hun nalatenschap. Ik begeleid je graag door deze bijzondere overgangsperiode heen aan de hand van jouw levensboom of het initiatiepad van de Gevederde Slang volgens de klassieke telling. Meer info over persoonlijke begeleiding vind je hier.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Elvira van Rijn

Dagenergie

28 september 2021

Gele ster
Gele ster

Toon 2
Toon 2

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

9 reacties op "(Bijna) 52 en opnieuw geboren worden"

Gravatar
Mies
Elvira en hoe staat het met de leeftijd ?
Als je 79 wordt .
Groet Mies .
 

Gravatar
Smithe812
I think you have observed some very interesting details , appreciate it for the post. kbgddeebgcagcag d  

Gravatar
Smithe812
I think you have observed some very interesting details , appreciate it for the post. kbgddeebgcagcag d  

Gravatar
Ilse
Mijn 52ste stond in het teken van loslaten: ik moest mijn liefste plotseling laten gaan. Dat veranderde alles. Het was inderdaad een wedergeboorte, maar wel pas na een heel zware, zwarte weg. Was het toeval dat dit gebeurde toen ik 52 was?  

Gravatar
BB
Wat een waardevolle informatie, dit jaar 51 jaar. Inderdaad sterk bezig met opnieuw met mezelf verbinden. Ik voel nu waar deze innerlijke drive vandaan komt en mee te maken heeft. Veel dank!  

Gravatar
renee
Beste, fijn dat je deze stap deelt met ons, zelf kosmische rode Hemelwandelaar, ben ik in 2017 52 jaar geworden, ik heb het voorafgaande jaar
veel gesprekken met mijn moeder gehad over de tijd dat ze mij in haar buik droeg. Na n nomadisch leven was dit 52e jaar vooral
n jaar van thuiskomen, dicht bij mezelf en n nieuwe plek om wortels te kunnen laten groeien.
Ik kijk uit naar mijn 53e jaar nu, magnetische witte spiegel, n jaar van ordening, reflectie en zachte energie.
veel plezier voor jou in deze mooie periode.
 

Gravatar
sander ankerman
Goedendag, Een indrukwekkend artikel. Ben 51 jaar, doe nu de dingen, die ik deed toen ik 12 was...........Ben als een klein kind verliefd, hopelijk is het wederzijds.  

Gravatar
Myriam Oorts
Ik deelde je blog net op FB.
Ik zit met tranen in de ogen te lezen waar het over mezelf en mijn hergeboorte gaat.
Mijn zwangerschap bewust be-leven wad héél bijzonder.
Maar wat ik nu ervaar!!! Elvira ik heb je weer allerlei te vertellen!
Love you! Dikke kus!!
Myriam
 

Gravatar
Miriam Brummelkamp
Mooi artikel! Ik ben dit jaar 39 geworden, wat in de Tzolkin ook een bijzonder jaar is. Ik droom veel over zwangerschap en geboorte en er is veel aan het transformeren hier!

Hartelijke groet,
Miriam
 

Plaats een reactie