Energie update Blauwe Storm levenspad 16 - 28 juni 2020: Hoe doorsta je de storm?

Wat heb jij losgelaten en wat heeft jou losgelaten de afgelopen periode in het Witte Wereldoverbruggerpad? Misschien voelt het onwennig nu en heb je de neiging de ontstane leegte te vullen omdat het best spannend is op het grensvlak tussen het oude en het nieuwe. Durf jij de leegte toe te laten zodat die zichzelf kan vullen als de tijd daar rijp voor is?

Vernieuwingskracht

Het Blauwe Storm pad helpt je de komende dertien dagen om in de leegte tussen wat is geweest en wat gaat komen jouw eigen plek te vinden. Los van alles wat je wilt zijn. Los van wie je denkt te zijn. Los van alle rollen die je speelt. Jouw plek is de plek waar je weet dat je goed bent zoals je bent en mag zijn wie je bent: gewoon je buitengewone zelf.

Blauwe Storm helpt je om achter te laten wat wat de toets voor de toekomst niet doorstaat. Nu de wereld weer langzaam op gang komt, is het verleidelijk weer in veilige oude gewoontes te vervallen. Maar er is geen weg terug. We kunnen alleen vooruit. Wanneer je de leegte niet aankunt, en die overbodige ballast toch meeneemt naar de toekomst, dan zal het meer en meer een last worden.

En intussen steken er stormen op: in jezelf, om je heen, in de wereld. Er staat veel op losse schroeven, er is onrust, onzekerheid, verdriet, verlangen, opstand, vastberadenheid. Het is de chaos die voorafgaat aan de geboorte van het nieuwe. Blauwe Storm wordt ook wel de verloskundige genoemd. Die krachtige rots in de branding die stevig op twee benen staat terwijl de weeënstorm opsteekt. Die zorgt voor gronding, die doet wat nodig is bij de geboorte van nieuw leven.

Hoe doorsta je de storm?

Stormt het in jezelf? Weet dan dat deze storm bedoeld is om schoon schip te maken. Misschien denk je dat dat hard werken is, dat je er iets aan moet doen. Ik heb een eenvoudig advies voor je dat niet altijd even makkelijk is in de uitvoering maar wel werkt. Het beste wat je kunt doen aan de onrust in jezelf is namelijk: nu even NIETS. Daarmee bedoel ik dat je de onrust toelaat en achterwege laat wat je gewend bent om ermee te doen. Bijvoorbeeld: dramatiseren, verklaren, duiden, analyseren, overschreeuwen, weglachen, wegdrukken, hulpeloos in een hoekje gaan zitten.

Iedereen heeft zo zijn eigen overlevingspatronen ontwikkeld om met onrust en ongemak te dealen. Hoe mooi is het dat je er bewust voor kunt kiezen daarmee te stoppen en te kiezen voor leven in plaats van overleven. Vanuit de nieuwe stabiliteit die daaruit voortkomt, kun je na dit Blauwe Stormpad veel krachtiger aanwezig zijn en kiezen wat jij wilt voor de toekomst.

Kiezen voor nieuw leven

Wat kun je dan wel doen? Hoe kies je voor dat nieuwe leven dat geboren wil worden?

1. Houd het eenvoudig. Geef je over aan wat er is en ga iets doen wat je te doen hebt en wat lukt, iets wat eenvoudig te doen is, wat je erbij kunt hebben. Maak het makkelijk voor jezelf. Als jij met jouw gevoelens van onrust NIETS anders doet dan het er laten zijn, laat jij gaan wat jou wil loslaten. Wat uiteindelijk overblijft ben jij zelf, je wezenlijke ZELF in het oog van de storm.

2. Leg de lat vooral wat lager deze tijd. 'NIETS' doen met je onrust kost namelijk veel energie: fysiek, emotioneel, mentaal. Het is zogezegd hogere loslaatkunde en dat verdraagt niet al te veel zware taken ernaast. Wees daarin mild voor jezelf, vertaag en wees trouw aan wat je echt nodig hebt.

3. Blijf dicht bij jezelf. Ben je in de storm van een ander beland, dan is het zaak terug te keren naar je eigen plek en je eigen koers te varen. Je bent het meest van waarde voor iemand die in een storm belandt door juist je eigen rust te vinden. Dan kun je voor die ander de rots in de branding zijn. Net als een verloskundige.

4. Geef je over. De grote kunst is om je over te geven aan de onverbiddelijke kracht van de storm. Misschien kun je er dan zelfs van genieten net als van een strandwandeling bij onstuimig weer.

Helemaal jezelf zijn

Hoe beter je jezelf kent, je kracht, je bestemming, je valkuilen, je patronen, je hulpbronnen, des te makkelijker het is om in je eigen midden te blijven. De Tzolkin kalender helpt je daar enorm bij. Wil je licht werpen op onontdekte kwaliteiten in jezelf, de kracht vinden achter je valkuilen? Meld je dan aan voor de online workshop 'Afstemmen op je potentieel'. Samen gaan we op ontdekkingsreis in de Tzolkin en ontdek je het gereedschap dat je helpt om je unieke zelf te zijn. 

13 september Online workshop Afstemmen op je potentieel.

Hoe bewuster je bent van alles wat je in je hebt, des te makkelijker kun je te midden van alle onrust jezelf zijn. Hier vind je alle informatie over deze workshop.

Ik wens je mooie dagen in het oog van de storm!

Elvira van Rijn 

DNAfirmaties

Elke dag van het Blauwe Storm levenspad heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

blauwe storm

Dag 1. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Dag 2. Gele Zon - Ik ben licht, liefde en warmte

Dag 3. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder

Dag 4. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Dag 5. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

Dag 6. Geel Zaad - Ik ben het volledige potentieel

Dag 7. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Dag 8. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Dag 9. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 10. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 11. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 12. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 13. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Bron: Maya wijsheid Creatiekaarten, 2e druk, Elvira van Rijn, Patricia Mooren, A3 Boeken

Integreer de dagenergie in je leven

Met de online curus met de dagenergie - e-wenscursus - leer je ervarenderwijs hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunen om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender. Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen.

Op 12 juli start de volgende cursus vanaf Rode Slang toon 1. We belanden dan in het transformerende intense midden van de kalender met het Rode Slangpad, het Witte Spiegelpad,het Blauwe Aappad en het Geel Zaadpad. In deze ronde valt ook de start van het nieuwe zonnejaar op 26 juli. In het Witte Spiegelpad dit pad krijg je de handvatten aangereikt die je een heel zonnejaar lang ondersteunen om te groeien en bloeien. Geef je direct op of bestel eerst het basis boekenpakket zonder verzendkosten.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

29 september 2020

Geel Zaad
Geel Zaad

Toon 2
Toon 2

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

3 reacties op "Energie update Blauwe Storm levenspad 16 - 28 juni 2020: Hoe doorsta je de storm?"

Gravatar
Sarina
Dankjewel voor de duidelijke tekst die voor mij vooral een bevestiging is dat ik goed zit.

Ik geniet van de rust en de leegte. In die leegte groeit een Appèl om er te zijn voor de wereld. Iets te kunnen tonen van God's bedoeling.

De Corona periode is een broedplaats gebleken voor een vaste week structuur met creatieve ruimte in een eigen atelier in de tuin... Elke ochtend een wandeling door de Natuur en een vast stramien van taken.. Dat doet deugd!

Liefs van Sarina
 

Gravatar
chris
Super om dit bericht te lezen want zit inderdaad in de storm sedert zondag namiddag. Voel me moe en heb geen zin om veel te doen. Ik voel dat er veel aan 't loskomen of losgekomen is de laatste tijd en dat dit nu opgeruimd word in mijn lichaam want heb diarree en rare maag. Ookheel veel gevoelens die terug naar boven komen emoties.

 

Gravatar
Luc van Ewijk
Heerlijk bericht je van. Je geeft duidelijk. Ik vlieg alle kanten op. Terwijl bijna niks doen me het verste brengt. Inzichten komen maar alles staat nog op losse schroef. Fijn dat ik hier heen geleid bent :). Door mijn intuitie :).  

Plaats een reactie