Energie update Blauwe Storm levenspad 5-17 augustus 2022: Hoe doorsta je de storm?

Wat heb jij losgelaten en wat heeft jou losgelaten de afgelopen periode in het Witte Wereldoverbruggerpad? De leegte die daardoor is ontstaan, zal worden gevuld als de tijd daar rijp voor is.

Het voelt misschien wat onwennig. Maar weet dat deze ruimte in jezelf of in je leven nu beschikbaar is voor wat beter past bij wie je diep vanbinnen bent. Het is tijd voor vernieuwing.

Vernieuwingskracht

Nu de wereld, jouw wereld definitief is veranderd, is het niet meer mogelijk om in veilige oude gewoontes en patronen te vervallen. Wanneer je de dingen toch op de oude manier wilt blijven doen, zal dit meer en meer een last worden.

Het Blauwe Storm pad helpt je de komende dertien dagen om in de leegte tussen wat is geweest en wat gaat komen jouw eigen lichtheid te vinden. Los van alles wat je wilt zijn. Los van wie je denkt te zijn. Los van alle rollen die je speelt. Jouw plek is de plek waar je weet dat je goed bent zoals je bent en mag zijn wie je bent: gewoon je buitengewone lichte zelf.

En intussen steken er stormen op: in jezelf, om je heen, in de wereld. Er staat veel op losse schroeven, er is onrust, onzekerheid, angst, verdriet, verlangen. Het is de chaos die voorafgaat aan de geboorte van het nieuwe. Blauwe Storm wordt ook wel de verloskundige genoemd. Die krachtige rots in de branding die stevig op twee benen staat terwijl de weeënstorm opsteekt. Die zorgt voor gronding, die doet wat nodig is bij de geboorte van nieuw leven.

Hoe doorsta je de storm?

Stormt het in jezelf? Weet dan dat deze storm bedoeld is om schoon schip te maken. Misschien denk je dat dat hard werken is, dat je er iets aan moet doen. Ik heb een eenvoudig advies voor je dat niet altijd even makkelijk is in de uitvoering maar wel werkt. Het beste wat je kunt doen met de onrust in jezelf is namelijk: nu even NIETS.

Daarmee bedoel ik dat je de onrust toelaat en achterwege laat wat je gewend bent om ermee te doen. Bijvoorbeeld: dramatiseren, verklaren, duiden, analyseren, overschreeuwen, weglachen, wegdrukken, er hard aan werken of juist hulpeloos in een hoekje gaan zitten.

Iedereen heeft zo zijn eigen overlevingspatronen ontwikkeld om met onrust en ongemak te dealen. Hoe mooi is het dat je er bewust voor kunt kiezen daarmee te stoppen en te kiezen voor leven in plaats van overleven. Vanuit de nieuwe stabiliteit die daaruit voortkomt, kun je na dit Blauwe Stormpad veel krachtiger aanwezig zijn en kiezen wat jij wilt voor de toekomst.

Kiezen voor nieuw leven

Wat kun je dan wel doen? Hoe kies je voor dat nieuwe leven dat geboren wil worden?

1. Houd het eenvoudig. Geef je over aan wat er is en ga iets doen wat je te doen hebt en wat lukt, iets wat eenvoudig te doen is, wat je erbij kunt hebben. Maak het makkelijk voor jezelf. Als jij met jouw gevoelens van onrust NIETS anders doet dan het er laten zijn, laat jij gaan wat jou wil loslaten. Wat uiteindelijk overblijft ben jij zelf, je wezenlijke ZELF in het oog van de storm.

2. Leg de lat vooral wat lager deze tijd. 'NIETS' doen met je onrust kost namelijk veel energie: fysiek, emotioneel, mentaal. Het is zogezegd hogere loslaatkunde en dat verdraagt niet al te veel zware taken ernaast. Wees daarin mild voor jezelf, vertaag en wees trouw aan wat je echt nodig hebt.

3. Blijf dicht bij jezelf. Ben je in de storm van een ander beland, dan is het zaak terug te keren naar je eigen plek en je eigen koers te varen. Je bent het meest van waarde voor iemand die in een storm belandt door juist je eigen rust te vinden. Dan kun je voor die ander de rots in de branding zijn. Net als een verloskundige.

4. Geef je over. De grote kunst is om je over te geven aan de onverbiddelijke kracht van de storm. Misschien kun je er dan zelfs van genieten net als van een strandwandeling bij onstuimig weer.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken om in het oog van de storm te blijven, je lichtheid te leven? Er zijn deze maand op verschillende plekken in dit land workshops 'Afstemmen op je eigen wijsheid'. En als de datum of locatie voor jou niet uitkomt, benader dan zelf een van de Maya wijsheid facilitators bij jou in de buurt. Ze plannen ook graag een workshop in overleg.

Zelf heet ik je graag samen met trainer en facilitator Mary Ludwig van harte welkom bij de vierdaagse zomerretraite Sleutels voor persoonlijk leiderschap van 19-22 augustus. Er wordt momenteel heel veel oud zeer aangeraakt als het gaat om vrijuit jezelf mogen zijn, je eigen keuzes mogen maken en op eigen benen staan. Deze vier dagen vind je je eigen lichtheid, vrijheid en moeiteloosheid (terug) aan de hand van jouw eigen levenspad. Er zijn nog drie plekken vrij.

Ik wens je mooie dagen in het oog van de storm!

Elvira van Rijn 

DNAfirmaties

Elke dag van het Blauwe Storm levenspad heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

blauwe storm

Dag 1. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Dag 2. Gele Zon - Ik ben licht, liefde en warmte

Dag 3. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder

Dag 4. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Dag 5. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

Dag 6. Geel Zaad - Ik ben het volledige potentieel

Dag 7. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Dag 8. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Dag 9. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 10. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 11. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 12. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 13. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Bron: Maya wijsheid Creatiekaarten, 2e druk, Elvira van Rijn, Patricia Mooren, A3 Boeken

Integreer de dagenergie in je leven

Met de online curus met de dagenergie - e-wenscursus - leer je ervarenderwijs hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunen om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender. Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen.

Op 31 augustus start de volgende cursus vanaf Rode Slang toon 1. We belanden dan in het transformerende intense midden van de kalender met het Rode Slangpad, het Witte Spiegelpad,het Blauwe Aappad en het Geel Zaadpad. Geef je direct op of bestel eerst het basis boekenpakket zonder verzendkosten.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

29 september 2023

Blauwe Storm
Blauwe Storm

Toon 5
Toon 5

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

1 reacties op "Energie update Blauwe Storm levenspad 5-17 augustus 2022: Hoe doorsta je de storm?"

Gravatar
ineke
Dank je wel Elvira voor de duidelijke uitleg van de energie van de Blauwe Storm. En ook de tips zijn telkens zeer fijn voor als het nodig is. . Ik zeg ze elke dag.  

Plaats een reactie