De schat van je voormoeders - Sleutel voor een stevig fundament

Tijdens het Innerlijk licht e-festival gaf ik dit jaar een workshop met de titel 'De schat van je voormoeders'. Na de workshop kreeg ik veel reacties. Het is echt een thema dat nu speelt en om aandacht vraagt. Daarom wil ik de tips en aanwijzingen die ik in de workshop deelde ook via deze weg doorgeven. 

Mijn schat vond ik een aantal jaren terug toen ik na een familieopstelling uit nieuwsgierigheid op zoek ging naar mijn voormoederlijn. Dit was een ontdekkingreis die me niet alleen persoonlijk heling bracht. Ik ontdekte in mijn eigen verhaal een groter verhaal. Zo ontdekte ik een sleutel in de Dreamspell Tzolkin kalender die ervoor zorgt dat je niet richtingloos hoeft te zoeken maar aanwijzingen krijgt om jouw eigen schat op te halen.

De wond en de schat

Generaties lang kon alleen de wond, de schaduw en de pijn van deze schat worden doorgegeven in de vrouwenlijn. Daarvan hebben de vrouwen voor jou bewust of onbewust de gevolgen ervaren. Eenvoudigweg omdat de tijd nog niet daar was om dit patroon van doorgeven te doorbreken. Waarschijnlijk heb ook jij de gevolgen van deze wond ondervonden.

Wat ik de schat van je voormoeders noem, is de keerzijde van deze wond. En door deze schat in jezelf bewust aandacht te geven, doorbreek je het patroon van schaduw en pijn dat generaties lang is doorgeven. Heel je de wond in jezelf.

Natuurlijk is deze aanwijzing in de kalender geen quick fix. Het is een schat die ontdekt, onderzocht en gekoesterd mag worden en die een helende werking heeft voor jezelf en de hele vrouwenlijn.

  • Deze schat ophalen maakt het mogelijk om te verzachten zodat de wonden die generaties achterheen zijn doorgegeven gemakkelijker kunnen helen.
  • Deze schat maakt het gemakkelijker om jouw eigen plek in te nemen zodat je vooruit kunt, gesteund in plaats van belast door wat achter je ligt.
  • Deze schat geeft je een stevig fundament om op te bouwen en je volle potentieel te leven.

Verbinden met je voormoeders

Ik merk dat bij verschillende vrouwen niet alleen de vrouwenlijn aan moederskant, maar ook die aan vaders kant aandacht vragen. Wat natuurlijk heel begrijpelijk is omdat we bezig zijn met het mannelijke en vrouwelijke in balans brengen.

Je verbinden met je voormoeders kan op verschillende manieren. Begin met innerlijk de voormoeders aan te spreken die jou kunnen helpen om jouw schat te vinden. Stel je open en vraag ze om hulp.

TIP 1: Onderzoek de feiten

Via stamboom onderzoek kun je de feiten leren kennen. Wie zijn de voormoeders in de vrouwenlijn? Wie zijn de voormoeders van je vader? Wanneer zijn ze geboren, met wie waren ze getrouwd? Alleen al aan de hand van geboorte, huwelijks, en sterfdata kun je een beeld krijgen van hun leven. Kijk ook naar de kinderen, geboorte en sterfdatum. Ook daarin zijn verhalen te ontdekken. Op internet is via genealogische websites veel informatie te vinden die anderen al hebben uitgezocht en gedeeld. 

Loopt jouw onderzoek direct al spaak omdat je niet weet wie je vader en/of moeder of grootouders zijn, overweeg dan een DNA test. Je kunt daarbij ook hulp inschakelen.

TIP 2: Werk met energie

Soms ken je de feiten niet of brengen ze je niet verder. Een familieopstelling kan dan helderheid geven doordat je je daarbij energetisch verbindt met je voormoeders. Het brengt mij veel om af en toe een familieopstelling te doen bij een ervaren familieopsteller.  

Daarnaast is creativiteit is een manier om energetisch verbinding te maken met je voormoeders. Daar waar ik geen foto's meer hand van verre voormoeders, kun je via collages, intuitief tekenen en schilderen, muziek toch contact maken en aanwijzingen of steun ontvangen.

TIP 3: Werk met de Tzolkin kalender

Via jouw blauwdruk in de Maya Tzolkin kalender krijg je aanwijzingen over de bewaarde schat en het bijbehorende thema. Dat thema is gekoppeld aan je geboortedatum en levenspad en geldt dus niet noodzakelijk voor alle vrouwen in de lijn. Het is een persoonlijk thema.

Zo weet je welk thema is verbonden aan jouw levenspad:

1. Gebruik de calculator op deze pagina om aan de hand van jouw geboortedatum op te zoeken in welk levenspad jij bent geboren.

2. Download de tabel met het kernwoord dat verbonden is met de schat van jouw voormoeders. Valt er niet direct een kwartje? Ga er niet te veel over nadenken. Neem het mee en laat het proces zijn werk doen.

Niet zoeken maar vinden

De kunst is om niet te zoeken maar te vinden. Ik weet niet wat jouw weg is. Wat de beste keuze is voor jou. Volg het spoor, dat zich aandient als jij je werkelijk openstelt voor contact met je voormoeders. Gebruik verschillende ingangen, heb geduld, wees nieuwsgierig en zie wat zich ontvouwt. Neem je tijd en vertrouw op het proces.

De schat van je voormoeders ophalen geeft kracht en energie. Het helpt je om jouw eigen verhaal te leven, je eigen plek in te nemen. Op die plek doe je moeiteloos wat van nature bij je past. De schat van je voormoeders helpt je om jouw eigen waarden te ontdekken en daar bewust naar te leven. Het is een proces dat vraagt om jouw toewijding. Net zoals daadwerkelijk leven naar die ontdekkingen. Je moet het zelf doen, wat niet betekent dat je het alleen moet doen. Het is zoveel fijner en krachtiger om het met elkaar te delen.

Elk jaar spelen de voormoeders een belangrijke rol in het jaartraject 'Je eigen plek innemen'. Ik vermoed dat ze in 2023 met de jaarenergie Gele Ster toon 7 nog meer het geval zal zijn. Juist dit zegel gaat over je eigen plek innemen.

Heb je interesse in dit traject, dan kun je nu nog meebeslissen over de data. Binnenkort ga ik data plannen in overleg met de deelnemers die zich inmiddels hebben aangemeld. Hier vind je meer informatie over het traject en kun je vrijblijvend een intake aanvragen. 

Elvira van Rijn 

Dagenergie

1 december 2022

Rode Aarde
Rode Aarde

Toon 2
Toon 2

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

2 reacties op "De schat van je voormoeders - Sleutel voor een stevig fundament"

Gravatar
Elvira
Hoi Lucie, ja die verwondering heb ik ook. Nog steeds. Elke keer als het blijkt te kloppen. Dank je voor het delen.  

Gravatar
Lucie van Mol
Hallo Elvira, Ik ben verwonderd en ook weer niet omdat ik ook weet dat niets toevallig is.
Jaren geleden tijdens een zomervierdaagse , kreeg ik in een meditatie mijn moeder en vrouwelijke voorouders achter me staan. Zij brachten een geschenk voor me mee. Tot mijn grote verbazing, en daarna ook herkenning, ontving ik als geschenk 'het lijden'.
Nu zie ik in jouw tabel van 'de schat van mijn voormoeders' dezelfde uitkomst achter mijn levenspad de Gele Ster staan.
Wilde dit even delen.
 

Plaats een reactie