Energie update Blauwe Hand levenspad 1 -13 maart 2023: Verbinden met heelheid

Hoe is het jou vergaan de afgelopen periode? Kon je de magie van de Tovenaar met open hart ontvangen? Het Blauwe Hand levenspad is het derde pad in de Tzolkin kalender, waarin we nog even doorgaan met ontvangen, maar dan op een heel andere manier.

Natuurlijke harmonie

Het Blauwe Hand levenspad gaat over heelheid: de totale harmonie die je ervaart als je je gezond voelt, als je een fijne relatie hebt of bijvoorbeeld in de natuur kunt genieten van hoe alles klopt. 

Heelheid ontstaat zonder duwen of trekken als het je lukt het juiste moment af te wachten, de grip los te laten en de natuurlijke loop van de dingen zijn gang te laten gaan. Wat kun je met deze energie in een tijd waarin we helemaal geen grip meer hebben en de dingen allesbehalve natuurlijk lijken te verlopen? De komende dertien dagen kun je je handen openen om gul te geven en dankbaar te ontvangen op een heel natuurlijke manier, belangeloos en precies daar waar heelheid nodig is. Dat wil overigens niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is. Want we willen o zo graag grip hebben op wat er gebeurt in en buiten onszelf. 

De verbinding met je eigen heelheid versterken

In deze uitdagende tijd wordt het steeds belangrijker om de verbinding met je eigen heelheid en wijsheid te versterken. De kracht die daarvan uitgaat is vele malen sterker dan je aandacht te richten op alles wat volgens jou geheeld zou moeten of kunnen worden. Alles waarvan jij vindt dat het geheeld moet worden in de buitenwereld, kun je ook in jezelf vinden. Anders zou je het niet zien. Je maakt er deel van uit, je bent het zelf.

Het doel van deze dertien dagen is dat we volledig aanwezig zijn bij het grote transformatieproces dat zich momenteel voltrekt in de wereld: het oude loslaten zodat het nieuwe zijn weg kan vinden. Dat betekent dat je niet alleen de meevallers maar ook het ongemak en wrijving met open armen ontvangt. Het wijst je de weg naar heelheid daar waar je nog niet echt lekker in je vel zit. 

Juist nu kun je heel goed voelen waar je wordt geraakt en waarnemen waar angst, wantrouwen en twijfel de kop opsteken. Op die momenten ben je het meest geneigd om de hulp of redding buiten jezelf te zoeken. En juist dan, is er binnen in jezelf precies te vinden wat je buiten jezelf zoekt. Het Blauwe Hand pad reikt je gelukkig ook het lef aan om het werkelijk aan te gaan met jezelf.

Tips voor omgaan met ongemak

Een paar tips om je kans waar te nemen als het ongemak aan je knaagt. Het is echt het allerbeste wat je kunt doen voor jezelf én voor de samenleving.

  1. Sta jezelf toe je ongemak te voelen zonder het te analyseren en er verhalen aan te koppelen over oorzaak of oplossing. Verwelkom het en laat het in stilte transformeren. Je hoeft er niet voor te vluchten, je hoeft er ook niet mee te vechten. Let it be!
  2. Laat negatieve gedachten als wolken aan de hemel voorbij drijven zonder eraan te hechten. Ze mogen er zijn. Je hoeft er niet naar te handelen. Handel pas als je verbonden bent met je kern. Die is krachtig, wijs, positief.
  3. Sta je lichaam toe om te regenereren, vertraag en ga slapen als je voelt dat je lichaam daar behoefte aan heeft.

In contact met je eigen kracht en wijsheid

De Tzolkin brengt je rechtstreeks in contact met je eigen kracht en wijsheid. In het opleidingsprogramma 'Tzolkin als kompas' ervaart je vanuit verschillende invalshoeken in de kalender hoe je dichter bij jezelf en je eigen wijsheid komt. Zo wordt het gemakkelijker om in je dagelijks leven en werk de weg te volgen die het beste past bij wie je werkelijk bent.

  • Op 1 april, 4 juni of 20 augustus ben je van harte welkom om deel te nemen aan de Startcursus Tzolkin als kompas van 1 dag waarin je ontdekt wat de Tzolkin voor jou kan betekenen als instrument voor (zelf)coaching.
  • Heb je interesse in de jaartraining Tzolkin als kompas? Op 20 april ben je van harte welkom bij de online info avond via Zoom voor een voorproefje en praktische informatie over het programma. Tijd: 19.30 - 20.45. MELD JE HIER AAN om gratis deel te nemen.

Ik wens je natuurlijk gemak en flow toe in dit levenspad.

Elvira van Rijn

DNAfirmaties Blauwe Hand levenspad

Elke dag heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou.  Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

blauwe hand

Dag 1. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 2. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 3. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 4. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 5. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Dag 6. Gele Mens - Ik creëer

Dag 7. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Dag 8. Witte Tovenaar - Ik luister naar het weten van mijn hart

Dag 9. Blauwe Adelaar - Ik overzie het grote plan

Dag 10. Gele Krijger - Ik volg mijn innerlijke leiding

Dag 11. Rode Aarde - Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Dag 12. Witte Spiegel - Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen

Dag 13. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Integreer de dagenergie in je leven

Met de online curus met de dagenergie - e-wenscursus - leer je ervarenderwijs hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunen om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender. Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen.

Geef je nu alvast op voor de cursus die start op 10 juli. Je ontvangt dan direct al per mail het startdocument waarmee je je kunt voorbereiden. Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen.

Deelname: 47,- 

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

19 april 2024

Rode Draak
Rode Draak

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

1 reacties op "Energie update Blauwe Hand levenspad 1 -13 maart 2023: Verbinden met heelheid"

Gravatar
flon
wat een heerlijke blauwe stormdag vandaag 13 maart, blauwe storm 13, heerlijk die wind en het is superzacht, een mooie opmaat naar gele ZON....
 

Plaats een reactie