Energie update Witte Wereldoverbrugger 9 - 21 april 2023: Bruggen bouwen met de Tzolkin

Welke nieuwe wegen heb jij bewandeld in het Rode Hemelwandelaar levenspad? De beweging die jij hebt gemaakt in de richting van je verlangen, maakt het mogelijk om nu de brug te slaan tussen wat was en wat zal zijn. Het Witte Wereldoverbrugger levenspad dat vandaag begint, geeft energie en voeding aan jouw intentie. Misschien op een heel andere manier dan je zou verwachten.

Werkelijke vernieuwing gaat namelijk met chaos gepaard. En te midden van chaos ontvang je deze dertien dagen in het Witte Wereldoverbruggerpad energie om even stil te staan en een beetje achterover te leunen, zien wat er gebeurt, even afstand te nemen. Dat gaat je helpen om te zien waar het leven écht heen wil met jou, in plaats van waar jij denkt heen te moeten van jezelf of anderen.

In deze extra lange Paas update deel ik graag een verhaal met je dat begon met een intentie en uitmondde in een project: Bruggen bouwen met de Tzolkin. Een project waaraan jij kunt meedoen. 

Op het grensvlak ontstaat de brug

Witte Wereldoverbrugger overbrugt schijnbare tegenstellingen: hoofd en hart, oud en nieuw, zichtbaar en onzichtbaar, verlangen en angst. Op het grensvlak kunnen we verbinding maken en vinden we de brug. Het is een dunne lijn, maar hij is er! En dat is precies de plek waar vernieuwing ontstaat.

Witte Wereldoverbrugger leert je overgave aan het nieuwe en vergeving voor het oude zodat een einde ook echt een nieuw begin kan worden. Loslaten wat jou loslaat, volgen wat zich aandient.

De komende dertien dagen kun je optimaal benutten door meer ruimte te maken voor ontspanning en plezier. Juist ook als je het lastig hebt. Dat helpt om te voelen waar het werkelijk om draait in je leven. Juist door de controle los te laten en meer te focussen op lichtheid, wordt duidelijk waar je hart echt naar uitgaat en of wat je doet nog wel klopt met wie je diep van binnen bent.

Het begon met een intentie

Tijdens de Lente equinox kwamen we online samen met 100+ deelnemers om invulling te geven aan het thema 'Bruggen bouwen met de Tzolkin'. En vandaag voelt als het juiste moment om daarover meer te delen en jou uit te nodigen om je eigen brug te bouwen. 

Deelnemer Anouk Dekker schreef me dezelfde avond nog hoe het voor haar was om samen te komen en ter plekke ook onderlinge bruggen te bouwen. En dat is precies waarom ik dit hele verhaal met jou wil delen. "Nu je deze groep mensen zo bij elkaar hebt gebracht, met de Tzolkin als onze verbindende factor, voelde ik plotseling hoe groot het dan is wat we met elkaar aan het neerzetten zijn. En dat voelt zo goed, vervullend en motiverend om door te gaan, dat je onderdeel mag zijn van dat grote geheel!" 

 

flowers g6c251fef7 640

Jij maakt ook deel uit van dit grote geheel. En daarom nodig ik je hier en nu uit om aan te sluiten. Hoe dat kan, lees je verderop. Eerst neem ik je mee naar het begin.

Vooraf had ik ieder die wilde meedoen gevraagd stil te staan bij de vraag: 'Welke brug wil jij bouwen met de Tzolkin?' en het antwoord met mij te delen. De reacties waren heel divers. Sommigen wilden een interne brug bouwen, tussen hoofd en hart of angst en verlangen tussen ziek en beter zijn. Anderen wilden een brug bouwen tussen zichzelf en de ander om samenwerking te realiseren of verhoudingen te verbeteren. Weer anderen willen bruggen bouwen om de Tzolkin in het onderwijs, in de zorg en in het bedrijfsleven een plek te geven.

Alleen al het lezen van al die intenties maakte mij duidelijk dat het tijd is om onze intenties te gaan delen, omdat zo nieuwe verbindingen kunnen ontstaan.

De brug bouwen terwijl we eroverheen lopen

Tijdens de zoom sessie maakten we de brug tastbaar door 'm fysiek te bouwen met drie bouwstenen. Twee bouwstenen voor beiden uiteinden van de brug en één bouwsteen voor wat we nodig hebben om de volgende stap te nemen, de verbindende factor. De bouwstenen vertelden ieder hun eigen verhaal.Brug Ronald

"Deze avond kreeg ik kippenvel en tranen van de synchroniciteit, hoe alles in elkaar past, en dat herken ik, dan weet ik het weer o ja zo doe ik het, ik zie wel en…. Glimmend en blij zet ik de computer uit. Wat een bijzondere avond en ontmoeting! Het niet weten en vertrouwen dat je vanzelf groeit naar de overkant, vertelt Elvira." Ellis Dullemans

Ook op afstand werd er gebouwd. Niet voor alle aanmelders was plek in de meeting. Precies op de laatste datum dat je je kon aanmelden waren alle 100 plekken bezet. Toch voelde ik dat ook de anderen erbij hoorden en ik nodigde ze met een kleine opdracht uit om of afstand mee te doen. Ronald de Waal mailde me na afloop een foto van zijn brug: "Ik doe normaal nooit wat met stenen maar omdat ik een brug wilde maken naar de nieuwe wereld met de hernieuwde energie van Lemurie en omdat ik weinig lemurie kristallen heb en blijkbaar ook wat kwijtgeraakt heb ik het met willekeurige stenen gelegd."

In de meeting waren 70 van de 100 aanmelders live aanwezig. Later realiseerde ik me dat echt iedereen erbij hoort de volle 100%. Ook degenen die problemen hadden met inchecken in de meeting, die door vertraging in het verkeer niet konden meedoen of die het vergeten waren. Dus was jij er daar een van, sta dan nog eens stil bij jouw intentie en bij de situatie van die avond. Wat maakte dat je er niet live bij was? Alles is informatie over jouw brug, en wat jij nodig hebt. Alles hoort erbij. 

Sacred space

Op twee plekken waren er spaceholders voor deze samenkomst aanwezig: in Mexico en in Nederland. 

Chitzen Itza Equinox

De groep in Mexcio zou de volgende dag - na een intense reis door de chakra's op verschillende Maya plekken - bij Chitzen Itza de equinox vieren. Hoe bijzonder dat we een rechstreekse verbinding met deze plek hadden via organisator Saskia Verbeuren die op reis was met Maya wijsheid trainer Geke Wagensveld en (oud) deelnemers aan de training Tzolkin als kompas. Het regelde zich als vanzelf.

Collage Petra Bruggen bouwen

In Nederland was Maya wijsheid facilitator Petra Meiburg aanwezig op afstand om nog meer bedding te geven aan de groep. Zij maakte een SoulCollage® en schreef me: "We hebben samen een slinger aan de tijd gegeven. Letterlijk en figuurlijk. Speels slingerend naar het nieuwe begin. Overgave aan dat wat zich aandient in het blauw. Ik voel verbinding met Elvira, de vrouwen in Mexico, de cirkel van 100 mensen. We overbruggen de wereld en zijn verbonden. Mooi om te voelen."

Cadeautjes delen

Het delen van de derde bouwsteen - de cadeautjes die ons verder brengen - was misschien we het belangrijkste onderdeel van de avond. Wat we ontvingen in de vorm van inzichten, beelden, kracht deelden we met elkaar. En dat gaf weer nieuwe inzichten, beelden en kracht. Delen is vermenigvuldigen. 

"Ik deel mijn kado want misschien heeft iemand er iets aan. Het is een vintage parfum flesje chanel van mijn overleden oma. Het eerste waaraan ik dacht was zelfvertrouwen. Want dat is het waar dit soort producten voor gemaakt zijn.

Het tweede was zelfzorg, Het ritueel van het opspuiten van parfum als afsluiter van je self care routine.

Het derde (deze resoneerde bij mij heel erg) tijdloosheid. Want Chanel nr 5 is een klassieker en van alle(leef) tijden) en de les die ik daaruit haal is dat als dat wat je neer wilt zetten authentiek is aan jou je er op mag vertrouwen dat het bestaansrecht heeft.

Verder voor mij persoonlijk staat dit flesje ook symbool voor het trots maken van je voorouders en het idee dat zij je onzichtbare steun zijn." Josine Neyman

heart g811b53c63 640

"Iemand deelde dat de Maya kalender eerder op haar pad was gekomen, maar dat toen de tijd niet rijp was en nu wel. Dat is grappig, want ik heb precies dezelfde ervaring. Alsof ik er toen van heb mogen snoepen, een beetje mee heb mogen spelen. Het was leuk om andere mensen uit te rekenen en dan de bijbehorende uitleg te interpreteren. Maar het was kennis die ik hoofdelijk tot me nam. En nu is het kennis die in mijn hart resoneert. Alsof het wijsheid van eerder unlocked. Zo anders. Het raakt nu van binnen."

Esther Visser

De eerste contouren worden zichtbaar

In het Rode Hemelwandelaar levenspad werden voor mij en misschien ook voor jou de eerste contouren zichtbaar van wat mogelijk is. En het maakt me blij. Deelnemer Marianne van Velthoven-Roozen verbond de Tzolkin en Eco Intention en behaalde daarmee haar herregistratie als Eco Intention practitioner. Maya wijsheid trainer Ans van Summeren bouwde de brug tussen Maya wijsheid en Academie voor holistische geneeswijzen Terreel in Veldhoven, waar je op 22 april al kunt deelnemen aan de Startcursus Tzolkin als kompas

Verder bouwen en meebouwen

Het verhaal krijgt een staartje. Want dit hele thema Bruggen bouwen met de Tzolkin lijkt een project te worden. Een project waaraan ook jij kunt bijdragen door zowel jouw eigen verlangen als de beren op je pad te delen. Want wat jij ziet als niet te nemen hobbel is misschien wel het verlangen van een ander. En jouw verlangen is misschien wel iets wat een ander als een belemmering ziet. Laten we zichtbaar maken wat onzichtbaar is, uitspreken, delen verbinden en zo het netwerk verkennen dat er allang is en waarin zoveel aanwezig is van wat we graag willen delen of ontvangen. 

Margaretha Poot formuleerde haar evaring met deze avond zo:

 

De aanwijzingen en samen creëren deze avond

om samen onze toekomst vrij te maken

maakt me blij.

Ik verwacht stroom bij dit hele transformatieproces.

Wat helpt om zo veilig mogelijk door de storm te komen

is cirkels creëren.

Van je familie, je vrienden en buren.

Een netwerk waarop je kunt bouwen.

Kleinschalig afgestemd op ieders behoefte.

De Maya wijsheid helpt, geeft informatie

over dat wat we nog niet voelen of weten.

 

Welke brug wil jij bouwen met de Tzolkin?

Wil jij jouw eigen brug bouwen met de Tzolkin? Neem dan een moment voor jezelf om je intentie op te schrijven en geef woorden aan je verlangen. Waarom wil je deze brug en welke belemmeringen komen er in je op? 

Door te delen wat er is draag je bij aan jouw brug én die van een ander. Zelfs als je denkt dat jouw intentie alleen maar over jou gaat. Vertel ook gerust waarom je denkt dat het niet zou kunnen lukken. Alles hoort erbij! Mijn ervaring is dat bezwaren dan kunnen transformeren naar mogelijkheden.

Deel je intentie onder dit blog en en natuurlijk ook met de mensen die je ontmoet. En als het voor jou klopt, deel je verhaal dan ook op social media #bruggenbouwenmetdeTzolkin. En natuurlijk is het ook fijn als je dit blog deelt met anderen, zodat ook zij hun intentie om een brug te bouwen met de Tzolkin kunnen delen.

Het project gaat door. Met de mensen die er toen waren komen we in mei opnieuw online samen. Bij wijze van kernteam. En we gaan zien hoe de brug zich ontvouwt en wat er dan weer te delen valt. Ik verheug me op jouw bijdrage en alles wat komen gaat en wens je mooie verbindingen toe in dit pad.

Elvira van Rijn

DNAfirmaties Witte Wereldoverbrugger levenspad

Elke dag heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

Dag 1. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Dag 2. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 3. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 4. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 5. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 6. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Dag 7. Gele Mens - Ik creëer

Dag 8. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Dag 9. Witte Tovenaar - Ik luister naar het weten van mijn hart

Dag 10. Blauwe Adelaar - Ik overzie het grote plan

Dag 11. Gele Krijger - Ik volg mijn innerlijke leiding

Dag 12. Rode Aarde - Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Dag 13. Witte Spiegel - Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen

Bron: Maya wijsheid creatiekaarten 2e druk, Elvira van Rijn, Patricia Mooren, A3 Boeken

Dagenergie

19 april 2024

Rode Draak
Rode Draak

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

16 reacties op "Energie update Witte Wereldoverbrugger 9 - 21 april 2023: Bruggen bouwen met de Tzolkin"

Gravatar
Dorke Verhagen
De weg die ik mocht bewandelen, richting mijn verlangen was om een reis in Mexico te maken, op mezelf aangewezen. Om daar kennis te maken met én licht en bewustwording te brengen voor de locals. Wat ik mocht ontvangen? een nieuwe familie en hele mooie sessies om mijn eigen deep dive verder te maken. De brug die ik heb geslagen als Witte wereld overbrugger is een brug naar mijn Levende Zelf. Op onbewuste lagen leefde ik in de dodenwereld, de lijn is immers flinterdun. De ongeziene wereld werd zichtbaar dankzij een familie opstelling; een zeer waardevol inzicht in waar ik vandaag de dag sta. Er is een brug geslagen tussen mij en mijn voorouders. Er is een brug geslagen van disbalans naar balans. Concluderend heb ik een brug geslagen naar heling.  

Gravatar
willekens chris
Lieve mensen, ik kon er ook niet bij zijn tijdens de zoom meeting. De intentie die ik heb is om in verbinding mijn waarheid te durven spreken ook al krijg ik de wind van voren.  

Gravatar
anouk dekker
Wat ben ik blij met de cirkel van wijsheid en dit project om bruggen te bouwen! Na een heel lange tijd in afzondering te hebben geleefd om mij zijzelf op nieuw uit te vinden en om weer op mijn eigen natuurlijke levenspad terecht te komen, kwam deze avond als een kado omdat ik totaal niet meer wist hoe ik kon aanhaken op de huidige wereld en maatschappij en heel veel onbegrip en negativiteit voelde om wie ik was geworden. Deze avond ging dus voor mij om een brug te slaan tussen mijn eigen wereld en de nieuwe wereld zodat ik uit mijn cocon kon kruipen en het grote geheel kan gaan dienen. Ik voelde me heel veilig bij deze groep gelijkgestemde en er kwam ook gelijk een handreiking van een deelneemster die in contact met me wilde treden. Een levenslijn die voor mij van zeer grote betekenis was! Ik voelde het als een bevestiging dat ik er kan zijn met hoe ik ben, ook al is dat zo anders dan anderen. Ik had mijzelf wel leren accepteren met al mijn eigenaardighede n omdat ik heb leren zien en begrijpen dat ik zo moet zijn om mijn levenspad te kunnen leven en om dat te kunnen brengen wat het grote geheel dient. Maar dat wil nog niet zeggen dat anderen al zo ver zijn mij te accepteren. Ik ben geen makkelijk mens, erg eigenwijs en enorm gesteld op mijn onafhankelijkhe id en laat ik nou in contact gekomen zijn met ook een vrouw die zich de Eigen Wijze vrouw noemt. Wat een geweldige brug heb is er die avond ontstaan. We hebben elkaar nu al ontmoet en er is zoveel herkenning bij elkaar dat het ook echt voelt dat we samen iets te doen hebben zonder nog te weten wat. Dat zal zich vanzelf wel gaan ontvouwen. ik heb er in ieder geval een vriendin bij.  

Gravatar
Elise te Woerd
Dank Elvira voor je inspirerende en voorbereidende werk!
Ik wil helpen een brug te bouwen naar een nieuwe wereld waarin samenwerken met de natuur voorop staat.
Een wereld waarin we elkaars kwaltiteiten en talenten ondersteunen en inzetten om dat wat Moeder aarde biedt te hoeden en te laten bloeien in al haar schoonheid en kracht, ieder op zijn of haar eigen wijze.
 

Gravatar
Ineke Fritsma
Mijn brug gaat over creativiteit en expressie geven aan waar het hart van gaat zingen. Ik zie voor me dat er een groot kunstwerk ontstaat uit alle 260 kin /bloemen, gezichten van de schepping. Kleine kin-kunstwerkjes gemaakt vanuit ieders bezieling, die samengebracht worden in één groot kunstwerk, als een prachtige Bloem die steeds verder open bloeit, zich ont-wikkelt en onze eenheid en ieders unieke plek daarin weerspiegelt. De Tzolkin als levende Bloem/ Flower Power kunstwerk die ons met elkaar verbindt en elkaar laat ont-moeten door schoonheid, expressie, speelsheid, eenvoud en creativiteit.  

Gravatar
Christine Baeyens
Dankjewel Elvira om jouw kennis en deze informatie te delen en samen te bouwen ♥️
Wat ik nu sterk voel is dat mijn brug nu gaat over het verbinden van onzekerheid, het niet volledig weten met het vertrouwen dat alles er al is en ik het diep in mezelf altijd al geweten heb.
Het pad vooraf aan de brug was en is overgave en verbinding en overgave is als het water
 

Gravatar
Sandra Verslype
Ik wil een brug bouwen tussen het zichtbare en onzichtbare. Een angst overwinnen.

De angst die ik heb is simpel, zal ik bij het overlijden in het onbewuste terecht komen?
Een angst waar de meesten onder ons niet eens mee bezig zijn. En ergens heb ik het gevoel dat het nu net die angst is die een ondoordringbare sluier opricht naar een verbinding met de andere zijde.
 

Gravatar
Henriëtte Rode Aarde 1
Ik wil een brug bouwen van onverdraagzaamh eid en verdeeldheid, naar verdraagzaamhei d en eenheid. Ik besef dat deze beweging vanuit mij moet beginnen en daar ben ik intern en extern al aardig mee bezig. In het besef dat wat me triggert in de ander, een wijze les voor mezelf inhoudt. Aan mij om die les eruit te halen. Fijne dag allemaal.  

Gravatar
Jenny
Mijn intentie: een brug tussen een ongezond en gespannen eetpatroon, naar een gezond en relaxe relatie met eten, zodat ik van eten kan genieten in een vitaal lichaam.  

Gravatar
Gerdy
Graag zou ik een brug bouwen, tussen alle verschillende bewegingen die er zijn, en ik hap snap volg. Touch of Matris, Janosh, de Maya-kalender etc Er zit zeker een synchroniciteit in. Sta voor ander visie's open , of kom over de brug met het herkennen ervan.  

Plaats een reactie