Patronen doorbreken, hoe doe je dat in het Rode Hemelwandelaarpad?

Het Rode Hemelwandaar levenspad is een pad vol verhalen. In het gunstigste geval gaan ze over passie, verlangen en levenskracht. Maar al te vaak gaan verhalen echter over wat we denken te weten en gebruiken we ze om in te vullen, te herhalen, onszelf opnieuw te verbinden met wat er al was. En dan doen we dan onder het - vaak onbewuste - motto 'Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt'.

Verlangen creëert een nieuw verhaal

Het Rode Hemelwandelaar levenspad geeft energie om iets nieuws te creëeren, voorbij het bekende. Voorbij beperkende patronen en overtuigingen. Wat ik zo mooi vind aan dit pad is dat het ons leert hoe we dat doen, die patronen doorbreken. Rode Hemelwandelaar (toon 1) en Rode Slang (toon 13) omlijsten met hun energie deze periode van dertien dagen. Ze nodigen je uit om een nieuw verhaal te creëeren. Een nieuw verhaal komt altijd voort uit een verlangen. Het brengt je voorbij beperkende patronen en overtuigingen, geeft energie aan wat daarachter ligt. Ik geef je graag drie voorbeelden uit mijn eigen leven om te laten zien hoe dat kan werken.

1 Terugkeren naar voelend weten, oude wijsheid, lichaamswijsheid.

Gisteren begon ik aan een opleiding Systemisch coachen in de natuur. Omdat het mijn verlangen is om de Tzolkin kalender te gebruiken op een manier die écht impact heeft. En echte impact maak je door te werken met de energie en de helende verhalen die de kalender ons aanreikt. Op een manier die raakt en je rechtstreeks tot de kern brengt van jouw verlangen. 

Het is heel verleidelijk om alles wat er in je leven gebeurt op te hangen aan de kalender, te verklaren en jezelf zo veilig te stellen. Maar daarmee krijg je alleen maar meer van wat je al had. De natuur is de perfecte omgeving om weer terug te keren naar het voelend weten, naar oude wijsheid en lichaamswijsheid. Dan gaat het niet meer om betekenis geven aan de kalender. De betekenis die de kalender voor jou op dat moment, op die plek heeft toont zich dan als vanzelf aan jou.

Daar op de zandverstuiving waar ik vroeger mijn kinderen naartoe bracht voor een school uitje, creëerde ik een nieuw verhaal. Door wat er was te erkennen en er een nieuw verlangen naast te zetten kon ik voorbij een diepgeworteld patroon gaan dat ik met mijn hoofd allang kende maar wat me toch nog steeds in het bekende vasthield. De kwartjes vielen als vanzelf en de nieuwe deur staat open. Ik hoef nog niet te weten wat erachter ligt. Geniet van het hier zijn. Bij die open deur.

Waar in je lichaam leeft jouw verlangen?

2. Plastic hoesjes of een nieuw verhaal

Een heel ander voorbeeld. Vandaag kreeg ik een vraag over de plastic hoesjes die ik een tijd lang heb verkocht in de webwinkel onder de noemer SoulCollage® materiaal. En ik ben ermee gestopt. Het karton is namelijk waar het echt om gaat. Toen bij mij de pallet kartonnetjes werd afgeleverd die ik jaarlijks voor mezelf en een groep mede facilitators bestel, zag ik ineens het verhaal dat we voorleven.

Met elkaar creëeren we een gewoonte om plastic hoesjes te gebruiken. We gebruiken ze zelf en leren daarmee anderen - onze workshopdeelnemers - om dat ook te doen. Mooi vinden we het, de finishing touch. En we vergeten dat plastic hoesjes helemaal niets toevoegen aan de bedoeling van SoulCollage®. De boodschap, de impact van het maken, van de kaartlezing wordt er niet groter door. De afvalberg wel. We belasten de aarde onnodig hiermee. Ineens zag ik dat ik niet alleen ben. Dat ik met elk hoesje dat ik gebruik of verkoop een stem uitbreng voor meer hoesjes.

Ik realiseerde me dat het stemmetje dat zegt dat die hoesjes er toch echt bij horen een oud verhaal is. Mijn nieuwe verhaal is dat je je SoulCollage® zonder hoesje een echt leven geeft. Dat ie kan ademen, mag verouderen, slijten, dat je er makkelijk iets bij kunt plakken. Dat hij veel meer leeft dan opgesloten in een hoesje. Toen ik voor het eerst SoulCollages maakte in een workshop, gebruikten we zelfs een schuurblokje om de collage een vintage look te geven. Voorbij oude gewoonten liggen nieuwe mogelijheden voor het oprapen.

Welk nieuwe verhaal gaat jou helpen om beperkende gewoonten te doorbreken? 

3. Bruggen bouwen met de Tzolkin

Op 20 maart kwamen we online samen met een grote groep die zich had aangemeld om de Lente equinox te vieren en Bruggen te bouwen met de Tzolkin. Ook in die sessie werkten we met een verlangen. Want ook als je niet weet waar en hoe je een brug moet bouwen, is je verlangen de eerste steen. Die steen legden we alvast aan de overkant om een eerste stap te maken.

We richtten onze aandacht niet alléén op het verlangen maar erkenden ook alle bezwaren en beperkingen die omhoog kwamen. Die horen er namelijk ook bij. Het heeft geen zin om ze te negeren of ontkennen. Sterker nog, door dat te doen gaan ze een eigen leven leiden. Ze hebben jouw erkenning nodig, gewoon omdat ze er zijn en omdat ze je gebracht hebben tot hier. En ze wijzen je de weg naar plekken waar je ruimte kunt maken voor het nieuwe, onverwachte, onbedachte. 

Welke bezwaren leven in jou en vragen om erkenning? 

In de energie update van het Witte Wereldoverbrugger levenspad meer hierover. Want waar zaadjes worden geplant vanuit verlangen groeit iets nieuws.

Wil jij werken met jouw verlangen en de Tzolkin als kompas? ik begeleid je graag online of live, binnen in mijn werkruimte of buiten in de natuur. Lees meer

Elvira van Rijn

 

DNAfirmaties Rode Hemelwandelaarpad

Elke dag heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

rode hemelwandelaar

Dag 1. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Dag 2. Witte Tovenaar -  Ik luister naar het weten van mijn hart

Dag 3. Blauwe Adelaar - Ik overzie het grote plan

Dag 4. Gele Krijger - Ik volg mijn innerlijke leiding

Dag 5. Rode Aarde - Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Dag 6. Witte Spiegel - Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen

Dag 7. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Dag 8. Gele Zon - Ik breng licht, liefde en warmte

Dag 9. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder

Dag 10. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Dag 11. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

Dag 12. Geel Zaad - Ik ben het volledige potentieel

Dag 13. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Bron: Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek, Elvira van Rijn, A3 Boeken

Dagenergie

19 april 2024

Rode Draak
Rode Draak

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

0 reacties op " Patronen doorbreken, hoe doe je dat in het Rode Hemelwandelaarpad?"

Plaats een reactie