Energie update Blauwe Storm levenspad 22 april - 4 mei 2023: Kiezen voor nieuw leven

Waar heb jij de verbinding gelegd en wie of wat heeft zich met jou verbonden de afgelopen periode? Het lijntje dat is gelegd is misschien nog dun, maar als de tijd daar rijp voor is, zal duidelijk worden tot welke brug het mag uitgroeien.

Het voelt misschien wat onwennig om er echt in te geloven. Maar weet dat de nieuwe verbinding die in het Witte Wereldoverbrugger levenspad is gemaakt je dichter brengt bij bij wie je diep vanbinnen bent.

Vernieuwingskracht

Er is vernieuwing op komst en de energie om die vernieuwing door te zetten ontvang je nu in het Blauwe Storm levenspad. Een pad dat extra power heeft en mogelijk maakt door:

  • De zonsverduistering van afgelopen donderdagnacht die datgene omhoog brengt wat je onbewust tegenhoudt om 'over de brug te komen', zodat je er bewust mee kunt omgaan.
  • De nieuwe maan die energie geeft aan een nieuwe start en nieuwe creaties.
  • Mercurius retrograde die je nog even tegenhoudt om er vol in te gaan en je energie geeft om rustig de voorbereidingen te treffen voor datgene waar je zo graag NU DIRECT al mee zou willen starten.

Nu de wereld, jouw wereld misschien op subtiele wijze of juist rigoreus is veranderd, is het niet meer mogelijk om in veilige oude gewoontes en patronen te vervallen. Wanneer je de dingen toch op de oude manier wilt blijven doen, zal dit meer en meer een last worden.

Je eigen lichtheid vinden

Het Blauwe Storm pad helpt je de komende dertien dagen om in de leegte tussen wat is geweest en wat gaat komen jouw eigen lichtheid te vinden. Los van alles wat je wilt zijn. Los van wie je denkt te zijn. Los van alle rollen die je speelt. Jouw plek is de plek waar je weet dat je goed bent zoals je bent en mag zijn wie je bent: gewoon je buitengewone lichte zelf.

En intussen steken er stormen op: in jezelf, om je heen, in de wereld. Er staat veel op losse schroeven, er is onrust, onzekerheid, angst, verdriet, verlangen. Het is de chaos die voorafgaat aan de geboorte van het nieuwe. Blauwe Storm wordt ook wel de verloskundige genoemd. Die krachtige rots in de branding die stevig op twee benen staat terwijl de weeënstorm opsteekt. Die zorgt voor gronding, die doet wat nodig is bij de geboorte van nieuw leven.

Hoe onderga je de storm?

Stormt het in jezelf? Weet dan dat deze storm bedoeld is om schoon schip te maken. Misschien denk je dat dat hard werken is, dat je er iets aan moet doen. Ik heb een eenvoudig advies voor je dat niet altijd even makkelijk is in de uitvoering maar wel werkt. Het beste wat je kunt doen met de onrust in jezelf is namelijk: nu even NIETS.

Daarmee bedoel ik dat je de onrust toelaat, misschien even een moment voor jezelf neemt om te ontladen. En vervolgens laat je achterwege wat je gewend bent om ermee te doen. Bijvoorbeeld: dramatiseren, verklaren, duiden, analyseren, overschreeuwen, weglachen, wegdrukken, er hard aan werken of juist hulpeloos in een hoekje gaan zitten.

Iedereen heeft zo zijn eigen overlevingspatronen ontwikkeld om met onrust en ongemak te dealen. Hoe mooi is het dat je er bewust voor kunt kiezen daarmee te stoppen en te kiezen voor leven in plaats van overleven. Vanuit de nieuwe stabiliteit die daaruit voortkomt, kun je na dit Blauwe Stormpad veel krachtiger aanwezig zijn en kiezen wat jij wilt voor de toekomst.

Kiezen voor nieuw leven

Wat kun je dan wel doen? Hoe kies je voor dat nieuwe leven dat geboren wil worden?

1. Houd het eenvoudig. Geef je over aan wat er is en ga iets doen wat je te doen hebt en wat lukt, iets wat eenvoudig te doen is, wat je erbij kunt hebben. Maak het makkelijk voor jezelf. Als jij met jouw gevoelens van onrust NIETS anders doet dan het er laten zijn, laat jij gaan wat jou wil loslaten. Wat uiteindelijk overblijft ben jij zelf, je wezenlijke ZELF in het oog van de storm.

2. Leg de lat vooral wat lager deze tijd. 'NIETS' doen met je onrust kost namelijk veel energie: fysiek, emotioneel, mentaal. Het is zogezegd hogere loslaatkunde en dat verdraagt niet al te veel zware taken ernaast. Wees daarin mild voor jezelf, vertaag en wees trouw aan wat je echt nodig hebt.

3. Blijf dicht bij jezelf. Ben je in de storm van een ander beland, dan is het zaak terug te keren naar je eigen plek en je eigen koers te varen. Je bent het meest van waarde voor iemand die in een storm belandt door juist je eigen rust te vinden. Dan kun je voor die ander de rots in de branding zijn. Net als een verloskundige.

4. Geef je over. De grote kunst is om je over te geven aan de kracht van de storm. Het is een kracht die schoonwast, voedt, verzorgt, zoals de gewassen zich voeden met en groeien door de regen. Misschien kun je er dan zelfs van genieten net als een kind dat in de regen danst in de plassen.

Ik wens je mooie dagen in het oog van een milde regenstorm!

Elvira van Rijn 

✮ Cadeautje van Maya wijsheid 

Op 18 mei start de eerstvolgende online cursus met de dagenergie. We belanden dan in het transformerende intense midden van de kalender met het Rode Slangpad, het Witte Spiegelpad,het Blauwe Aappad en het Geel Zaadpad.

Speciaal voor iedereen die zich aanmeldt is er op woensdag 17 mei - de dag voordat deze cursus van start gaat - een online Cirkel van wijsheid. Daarin neem ik je mee in de energie van de komende vier paden in het transformerende hart van de kalender.

Een mooi moment om jouw intentie te zetten voor wat je uit deze periode en uit de cursus wilt halen. Geen extra kosten, cadeautje van Maya wijsheid. 

Tijd: 9.15 - 10.15 via Zoom. Je ontvangt na je aanmelding bij mail met cursusinfomatie en een link om je in te schrijven. Er zal achteraf een opname beschikbaar komen voor wie niet live kan deelnemen. Heb je je al eerder aangemeld voor de cursus van 18 mei, dan ontvang je alsnog een mail om je aan te melden. 

Geef je direct op of bestel eerst het basis boekenpakket zonder verzendkosten.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

DNAfirmaties

Elke dag van het Blauwe Storm levenspad heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

blauwe storm

Dag 1. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Dag 2. Gele Zon - Ik ben licht, liefde en warmte

Dag 3. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder

Dag 4. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Dag 5. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

Dag 6. Geel Zaad - Ik ben het volledige potentieel

Dag 7. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Dag 8. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Dag 9. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 10. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 11. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 12. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 13. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Bron: Maya wijsheid Creatiekaarten, 2e druk, Elvira van Rijn, Patricia Mooren, A3 Boeken

Dagenergie

19 april 2024

Rode Draak
Rode Draak

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

2 reacties op "Energie update Blauwe Storm levenspad 22 april - 4 mei 2023: Kiezen voor nieuw leven"

Gravatar
Nachca
Ziet er geweldig uit uit,zus blauwe storm.
 

Gravatar
Nachca trudie
Ziet er goed uit..veel succes  

Plaats een reactie