Energie update Rode Draak levenspad 21 oktober - 2 november 2023: Verbinden met je oorsprong

Hoe heb jij je eigen plek ingenomen in het Gele Ster pad, het laatste pad van deze Tzolkinronde? Waar heb je harmonie ervaren en waar disharmonie? Alle disharmonie in de wereld, triggert oude patronen in je systeem. Het Rode Draak levenspad dat vandaag begint geeft je energie om deze patronen definitief achter je te laten.

Integreren

Vandaag begint er een nieuwe cyclus van 260 dagen. Het wordt steeds belangrijker om jezelf goed te kennen zodat je dicht bij jezelf kunt blijven en je kalmte bewaren temidden van alle onrust in de wereld. 

De 260 dagen van de kalender zijn verdeeld in drieën. De afgelopen 120 dagen - dat is sinds 23 juni 2023 werd de energie van de toekomst ingespeeld in de vorm van nieuwe wendingen, nieuwe plannen, en ontmoetingen die invloed kunnen hebben op jouw toekomst.De komende 120 dagen - tot en met 17 februari 2024 - ondersteunt de energie van de kalender je om om die nieuwe toekomst in je leven daadwerkelijk een plek te geven. Daarna volgen de 20 dagen in het midden van de kalender met energie om af te stemmen waar je staat: verleden en toekomst komen samen in het hier en nu. Samen zijn dat 260 dagen elk met een eigen energie en focus.

Verbinden met de oorsprong

Rode Draak heeft de kracht om je opnieuw te verbinden met je oorsprong, de basis waaruit het leven voortkomt. Daarom staat Rode Draak zowel symbool voor de oermoeder als voor het collectieve bewustzijn. De grote kunst deze dagen is om te Zijn met wat zich aandient uit jouw eigen diepte, wellicht getriggerd door wat zich afspeelt in je omgeving, in je familie, in het collectieve bewustzijn.

Dit jaar merk ik dat er collectief veel gaande is in de voormoederlijn aan vaders kant. Die lijn heeft invloed op hoe jij in de wereld staat, in hoeverre je op eigen benen staat, zelfstandig bent en wat je in de materie manifesteert, bijvoobeeld als het gaat om gezondheid, geld, werk.

In dit Gele Ster jaar, met als thema 'je eigen plek innemen' komt er veel ballast vrij uit ons collectieve verleden en uit het familieverleden. Soms gaat het om thema's waarvan je je totaal niet bewust bent, maar die je toch meer dan je lief is gevangen houden in het verleden van je voorouders. Collectieve thema's zijn grenzen bewaken in het dragen van verantwoordelijkheid voor jezelf en/of anderen.

De energie van het Rode Draak levenspad helpt je om celherinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden op te ruimen. Want niet alleen gebeurtenissen uit jouw eigen leven draag je mee in je celgeheugen. Ook familietrauma en collectief trauma dragen we mee in ons lichaam. Het Rode Draak levenspad helpt je op het diepste niveau af te stemmen op je ware zelf en waar je nu staat. Dat geeft ruimte om al die toekomstsignalen van de afgelopen 120 dagen vrij baan te geven in je leven.

Tips voor meebewegen

Je kunt deze dagen meer dan anders worden geconfronteerd met schijnbare terugval, emotioneel of fysiek. Als dat gebeurt: vraag je dan af welke stap je onlangs hebt genomen waardoor deze emotionele of fysieke lading vrijkomt. Als je het leven accepteert zoals het komt, geef je jezelf de veiligheid die nodig is om los te laten, nieuwe deuren te openen en verder te groeien. Ik geef je graag drie tips om mee te bewegen met wat er in jezelf gebeurt.

TIP 1: Bescherming van binnenuit is de beste bescherming. Geef je lichaam beweging, frisse lucht en goede brandstof in plaats van zwaar te verteren kost. Zorg goed voor jezelf en zorg voor balans tussen DOEN en ZIJN.

TIP 2: Laat gaan wat jou wil loslaten, ook al weet je nog niet wat daarvoor in de plaats zal komen. Geef je over, zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe, ook al weet je nog niet wat dat zal zijn.

TIP 3: Laat je emoties er ZIJN zonder eraan te hechten. Hechten aan emoties doe je door er verhalen bij te vertellen aan jezelf of aan anderen: verklaringen, theorieën, duidingen, oplossingen etc. Als je ze blijft herhalen, creëer je opnieuw wat je altijd al kreeg.

Ik wens je een mooie nieuwe Tzolkinronde toe!

Elvira van Rijn 

PS: Vandaag is de eerste dag van de online cursus Leven en groeien met de dagenergie. Je kunt je nog aanmelden en ontvangt de eventueel gemiste mail(s) met terugwerkende kracht. Heb je de benodigde boeken nog niet in huis, neem je tijd en meld je aan voor de volgende ronde. Die start op 12 december.

DNAfirmaties van het Rode Draakpad

Elke dag heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

rode draak

Dag 1. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder  

Dag 2. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Dag 3. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

Dag 4. Geel Zaad - Ik ben het volledige potentieel

Dag 5. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Dag 6. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Dag 7. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 8. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 9. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 10. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 11. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Dag 12. Gele Mens - Ik creëer

Dag 13. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Integreer de dagenergie in je leven

Met de online curus met de dagenergie - e-wenscursus - leer je ervarenderwijs hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunen om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender. Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen.

Vandaag, 3 februari start de cursus op Rode Draak toon 1, de eerste dag van de nieuwe Tzolkinronde. Je kunt je nog opgeven voor deze cursus. Je doorloopt daarin het Rode Draakpad, het Witte Tovenaarpad, het Blauwe Handpad en het Gele Zonpad.

Wil je wat meer tijd om je voor te bereiden, geef je dan nu alvast op voor de cursus die start op 27 maart. Je ontvangt dan direct al per mail het startdocument.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

28 mei 2024

Gele Zon
Gele Zon

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

0 reacties op "Energie update Rode Draak levenspad 21 oktober - 2 november 2023: Verbinden met je oorsprong"

Plaats een reactie