Blauwe Aap levenspad 28/29 februari - 12 maart 2024: Creëren vanuit de bron

De afgelopen dertien dagen heeft het Witte Spiegel levenspad je in situaties gebracht waarin je de motor kon zijn achter vernieuwing in je eigen leven en dat van anderen. Dit pad bracht je terug naar de bron en de missie van je ziel. Welke spiegels kreeg jij de afgelopen 13 dagen voorgehouden om je te helpen daaraan trouw te zijn? 

Vandaag vertrekken we vanuit dezelfde bron om ons te laten voeden door de tweede helft van de kalender: tien levenspaden die jou brengen op het pad van de toekomst. Het Blauwe Aap levenspad is het pad waarin je energie ontvangt om die toekomst te creëren vanuit lichtheid en positiviteit, zodat je een magneet wordt voor alles wat daarbij hoort.

Schrikkeldag

En j​e leest het goed, de start van het Blauwe Aap levenspad duurt dit jaar twee dagen. Een bijzondere dag is het: schrikkeldag én brondag. We vertrekken in dit pad vanuit het hart van de Tzolkin kalender en verblijven dus een extra dag in de bijzondere creatie-energie van Blauwe Aap toon 1. Ben je benieuwd hoe het kan dat het twee dagen achtereen dezelfde dagenergie is, lees dan dit artikel over de schrikkeldag.

Verbinden met de bron

Het Blauwe Aap levenspad gaat over licht leven. Dat is in deze tijd voor veel mensen een enorme uitdaging. Zeker als je denkt dat licht leven betekent dat alles gaat zoals je graag wilt en dat je vooral vrolijk bent. Want vanuit lichtheid creeren vraagt om levenslef, confronteert je met de stukken in jezelf die niet durven, bang zijn voor de toekomst en wat die gaat brengen. Delen van jezelf die liever vasthouden aan zekerheden, ook als die je niets (meer) brengen. Als je bewust gebruik maakt van het gereedschap dat het Blauwe Aap levenspad je aanreikt, kun je verzachten waar je - bewust of onbewust - gelooft dat je machteloos bent en moet vechten om te overleven.

Je hoeft nergens op te wachten. Je kunt het gewoon elke dag doen, ook als je het heel spannend vindt om 'zomaar' te ontspannen in deze tijden van onzekerheid, niet weten hoe of wat de toekomst brengt. Vanuit de omgeving waarin je bent opgegroeid neem je onbewust beperkende overtuigingen en patronen over die al generaties lang zijn doorgegeven. Door te vertrouwen op het leven, te ontspannen en te doen wat jou plezier geeft, herstel je het contact met jouw eigen lichtheid. Soms is dat niet eenvoudig, maar het is wel de manier om ervoor te zorgen dat oude patronen en overtuigingen geleidelijk aan hun kracht verliezen.

Dertien tips voor creëren vanuit je bron

In de loop van de jaren heb ik door bewust aandacht te geven aan het gereedschap van mijn levenspad mijn eigen gebruiksaanwijzing uitgevonden. De basis daarvoor wordt gevormd door de dertien zegel- en tooncombinaties van het pad waarin ik ben geboren: dit Blauwe Aap levenspad. Ik deel graag dertien tips met je die ik voor mezelf heb gemaakt op basis van dit pad. Tips die je de komende dertien dagen helpen bij creëren vanuit je ziel en je creatief maken.

1. Vereenvoudig je leven.
2. Geef aandacht.
3. Ga op avontuur.
4. Maak ruimte voor magie.
5. Maak het jezelf naar de zin.
6. Geloof in jezelf.
7. Laat het NU voor je werken.
8. Doe alsof het al zo is.
9. Verspreid kalmte.
10. Zie de schoonheid van alles.
11. Zorg goed voor jezelf.
12. Ga staan voor wie je bent.
13. Doe wat je droomt en droom wat je doet.

Verbind je met licht leven

Over 21/20 (oh ja die extra schikkeldag) dagen vieren we de Lente Equinox op 20 maart, Blauwe Aap toon 8 in het prachtige Park Sonsbeek in Arhnem. Deze dag gaan we heel praktisch invulling geven aan de lichtheid en creatie energie van Blauwe Aap. Voor jouw innerlijk kind maken we die dag alle ruimte, om onbevangen te spelen én om te koesteren wat nog niet helemaal onbevangen vrij kan zijn. We hebben een prachtig programma (middag en avond) met veel ruimte voor magie, ceremonie en bijzondere ontmoetingen. In de natuur én aan tafel met zegel-, toon- en levenspadgenoten en een heerlijk vegetarisch, glutenvrij en grotendeels vegan diner van onze Blauwe Storm kok.

Waar je nog meer lichtheid in je leven verlangt, reik ik je graag samen met de Maya wijsheid facilitators inspiratie, energie en inzichten aan om daarvoor de weg vrij te maken. Iedereen die geraakt is door de Tzolkin, ervaren of niet, is van harte welkom!

De kok wil graag op 15 maart weten voor hoeveel personen ze aan de slag mag dus meld je hier aan vóór 15 maart. Of gewoon nu meteen :-)

Ik verheug me erop jou te ontmoeten en zie je graag daar!

Elvira van Rijn

DNAfirmaties

blauwe aap

De tips hierboven zijn mijn persoonlijke interpretatie van de dagenergie en een uitvloeisel van de manier waarop de DNAfirmaties van dit pad mij raken. De DNAfirmaties zijn helende zinnen. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

Dag 1. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Dag 2. Gele Mens - Ik creëer

Dag 3. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Dag 4. Witte Tovenaar - Ik luister naar het weten van mijn hart

Dag 5. Blauwe Adelaar - Ik overzie het grote plan

Dag 6. Gele Krijger - Ik volg mijn innerlijke leiding

Dag 7. Rode Aarde - Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Dag 8. Witte Spiegel - Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen

Dag 9. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Dag 10. Gele Zon - Ik breng licht, liefde en warmte

Dag 11. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder

Dag 12. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Dag 13. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

De DNAfirmaties zijn afkomstig van de Maya wijsheid creatiekaarten, Elvira van Rijn en Patricia Mooren, A3boeken.

Integreer de dagenergie in je leven

Met de e-wenscursus ontdek je hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunt om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender. Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen. De eerstvolgende cursus start op 26 maart en gaat over de levenspaden: Rode AardeWitte HondBlauwe Nacht en Gele Krijger. Geef je direct op of bestel eerst het basis boekenpakket zonder verzendkosten.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

19 april 2024

Rode Draak
Rode Draak

Toon 12
Toon 12

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

4 reacties op "Blauwe Aap levenspad 28/29 februari - 12 maart 2024: Creëren vanuit de bron"

Gravatar
Maaike van Maanen
Mooi die 13 tips voor het creëren vanuit je bron. Kort en krachtig en duidelijk. Bij de andere levenspaden zou dit ook niet misstaan.

Met vriendelijke groeten,
Maaike
 

Gravatar
Elvira van Rijn
Die tips kun je samen met mij zelf maken. Dat kan ik niet voor je doen. Deze maakte ik voor mezelf, bij mijn eigen levenspad. Dus ik help je graag om jouw eigen wijsheid in te zetten om de affirmaties van jouw levenspad te vertalen in 13 tips voor creatie.
 

Gravatar
MONIQUE
Hallo!
Ik mis 1 DNAfirmaties,na melijk van de Blauwe Hand,waarom staat die niet in je overzicht?
Ik Ben Blauwe Hand 13
 

Gravatar
Elvira van Rijn
Dag Monique, Er zijn 20 zegels en een levenspad bevat 13 tonen. Dus in elk pad zijn de tonen aan 13 van de 20 zegels gekoppeld. Blauwe Hand is geen basiszegel in het Blauwe Aap levenspad.
 

Plaats een reactie