De toekomst als magneet

De toekomst als magneet - mayawijsheid.nl

Soms kan ik enorm genieten van lekker zeuren over wat me allemaal is overkomen of wat me nu weer is aangedaan door mensen die me niet begrijpen. Dat ‘lekker’ duurt meestal niet zo lang. Het gaat eigenlijk net als het eten van een hele zak chips: in het begin is het heerlijk, maar als ie leeg is heb je nog steeds een leeg gevoel. Sinds ik werk met de wijsheid van de Maya’s heb ik meer en meer geleerd mijn blik op de toekomst te richten in plaats van het verleden. Een heel ander soort genieten krijg je dan. Het is net als de toekomst zelf: oneindig en vervullend!

Wat je aandacht geeft, groeit als kool

De toekomst ligt open. Alles is mogelijk en de kracht van gedachten is enorm. Ik ben niet zo van elke dag dromen over een miljoen en dan krijg je het vanzelf. Wel ben ik ervan overtuigd dat de toekomst werkt als een magneet. Werken met de toekomst leidt verrassend snel tot inzichten en antwoorden over de volgende stap. Je wordt de schepper van je eigen leven op weg naar de toekomst die je wenst. Werken met de toekomst is jezelf verantwoordelijk maken voor wat je denkt. En dat werkt! Wat je aandacht geeft, groeit namelijk als kool. Ik geef je graag mijn ‘geheim’ om ook een krachtige magneet te worden.

Drie vragen

Drie eenvoudige vragen helpen je verbinden met jouw eigen creatiekracht als schepper van je eigen leven. Ze gaan niet over het verleden, maar over nu en later? Het eerste wat je nodig hebt is een vertrekpunt. De beginvraag is daarom ‘Waar sta je?’ Als je niet weet waar je bent, hoe kun je dan ooit op weg? Bovendien heb je zonder vertrekpunt geen bestemming. Begin met je af te vragen hoe je ervoor staat in je leven. Hoe voel je je? Waar ben je blij mee en wat wil je anders hebben in je leven?
Nu je je vertrekpunt helder hebt, kun je je bestemming formuleren: Waar wil je heen? Wees duidelijk over wat je wilt bereiken. Weet je het niet? Dan kijk je te ver vooruit of je denkt er te veel over na. Lukt het niet te bedenken waar je over vijf jaar wilt zijn, misschien is een jaar beter, of anders een maand, een week, een dag, een uur. Het is allemaal goed, als jij maar weet waar je heen wilt. Weten waar je heen wilt, kun je soms beter voelen dan bedenken. Als je niet weet wat voor baan je zou willen, weet je vast wel hoe je je zou voelen als je de baan hebt gevonden die perfect bij je past. Ook dat is een manier om je bestemming te formuleren. Hoe voelt dat anders dan nu?

Bemoei je er niet mee!

En dan de laatste vraag. Voor veel mensen is deze vraag een ‘hoe’ vraag: ‘Hoe kom ik daar?’ Je afvragen ‘hoe’ is misschien wel de grootste blokkade die je voor jezelf kunt opwerpen op weg naar je bestemming. Er zijn boekenkasten vol geschreven om je de weg te wijzen, en toch – geloof mij – is er geen hoe! Soms is het beter om je hoofd buiten beschouwing te laten, niets te weten en niets te bedenken. Een wijze vrouw zei ooit tegen me: doe jij nou maar je aardse werk, dan kan de hemel de rest doen. De laatste vraag is niet: ‘Hoe kom ik daar’, maar ‘Wat brengt me daar?’ Ik was ooit een enorme control freak. Met vallen en opstaan heb ik geleerd los te laten en mijn gevoel te volgen. Ik wacht en let op signalen die me de weg wijzen. Soms trek ik een kaartje, soms blijft er een zin uit een liedje in mijn hoofd hangen of vertelt iemand een verhaal dat me laat zien wat de volgende stap is op mijn pad.
Je belangrijkste taak bij deze derde vraag is opletten. Net als wanneer je bij de bushalte staat. Als je niet oplet, rijdt ie zo voorbij en moet je weer een tijd wachten op de volgende. Dus let op de signalen die je de volgende stap laten zien. Je wordt namelijk gebracht! Je hoeft niets anders te doen dan heel goed opletten en bereid zijn om in te stappen op weg naar de volgende halte. Intussen kun jij je alvast verheugen op wat komen gaat.

Alert zijn en afstemmen op synchroniciteit

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat de Tzolkin een heel bruikbaar gereedschap is om alert te zijn en blijven op weg naar je bestemming. Je wensen en verlangens vragen net als zaadjes die je in de aarde plant om zorg, aandacht en niet te vergeten de juiste voedingsbodem. Surf je mee op de dagenergie van de Tzolkin kalender dan komt er meer en meer synchroniciteit in je leven.

Wil je zelf ervaren hoe je optimaal kunt samenwerken met deze energie, meld je dan aan voor de Maya wijsheid e-wenscursus. Ik neem je 52 dagen mee op reis en stuur je elke dag per mail inspiratie, tips en opdrachten om je af te stemmen op synchroniciteit. Je krijgt precies de informatie die je nodig hebt om jouw wensen een goede voedingsbodem te geven en de voorwaarden te ceëeren om ze in vervulling te laten gaan. Doordat je een logboek bijhoudt ben je alert op wat er gebeurt met jouw wensen en kun je koers zonodig bijstellen. En stap voor stap leer je over de zegels, tonen en levenspaden zodat de Tzolkin echt in je systeem komt. Meer informatie en startdata vind je hier.

2013 Elvira van Rijn

Dagenergie

25 november 2020

Rode Draak
Rode Draak

Toon 7
Toon 7

Gratis E-Book

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

1 reacties op "De toekomst als magneet"

Gravatar
ellis
Dank je voor deze superkorte doch treffende duidelijke informatie. Vooral de derde geen "hoe vragen" .  

Plaats een reactie