Mary Ludwig

294459052 2271111473043820 2487919859802387176 n

Maya wijsheid trainer Mary Ludwig deed vele jaren ervaring op in ondersteunende beroepen van managementassistente tot teamleider. In teams bracht ze rust en orde bij chaos en personeelstekort en voor collega's en leidinggevenden is zij een luisterend oor. Na de opleidingen tot SoulCollage facilitator, Vitaliteitscoach en Access Bars practitioner startte ze naast haar interimwerk ook met individuele coaching.

Als Maya wijsheid facilitator is ze een van de presentatoren van het energetisch weerbericht over de dagenergie op de social app Clubhouse en organiseert zij workshops 'Afstemmen op je eigen wijsheid'. Als Maya wijsheid trainer verzorgt zij het verdiepingsprogramma 'Sleutels voor persoonlijk leiderschap'.

In 2014 begon Mary met het bijhouden van logboeken. En in dit interview deelt ze wat dat haar heeft gebracht.

Wat is je geboortezegel, -toon en levenspad?

Ik ben geboren op een Rode Aarde toon 12 dag in het Witte Wereldoverbruggerpad.

Wat is in het kort jouw professionele achtergrond?

Ik heb altijd dienstverlenende beroepen gehad. Inmiddels heb ik alweer 42 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Vaak ondersteunde ik teams met mijn toon 12 kwaliteiten: overzicht en inzicht geven, zodat er weer orde en evenwicht in het team kwam. Mijn laatste opdracht vervul ik als interim teamleider van een team receptionisten. Mijn coachpraktijk Minnemoet is een logisch vervolg na jarenlang een luisterend oor te zijn geweest en coachende rol te hebben gehad voor collega’s en managers.

Hoeveel Tzolkinrondes heb jij je logboek bijgehouden?

Vanaf 2014 heb ik meerdere keren Tzolkinrondes van 260 dagen bijgehouden, soms ook met tussenpauzes. Elke keer weer blijf ik me erover verbazen hoe fijn het is om de logboeken bij te houden. Dat heeft zeker een bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling en bewustwordingsproces. Even stilstaan bij wat echt belangrijk is in mijn leven en bewust gebruik maken van de energie die er al is. Ik hoef het helemaal niet meer zelf te verzinnen of alleen te doen. Het is er allemaal al.

Waarvan maakt het bijhouden van je logboek je bewust?

Met het schrijven van een logboek maak ik de manier waarop ik mijn leven leid in een paar zinnen zichtbaar. Ik ga daardoor bewuster door het leven. Het teruglezen van een logboek maakt me ook bewust wat ik wel en vooral niet meer belangrijk vind. Zo kan ik bewust sturen welke richting ik de volgende creatieronde in wil slaan.

De logboeken maken ook zichtbaar wat mijn levensthema’s zijn. Die komen telkens weer terug en daarvan heb ik nog te leren. Ik zie ook valkuilen waar ik eerder mee te maken heb gehad maar niet meer tot op de bodem in val. Door mijn logboek bij te houden ben ik er eerder bewust van en dan kan ik zo'n valkuil sneller omdraaien naar iets positiefs.

Wat brengt het je of heeft het je gebracht om een logboek bij te houden?

Elke dag even stilstaan bij wat echt belangrijk in mijn leven is maakt me dankbaar voor vaak de kleine dingen. Het brengt me herinneringen die ik anders zou vergeten en ook zachtheid naar pijnlijke ervaringen. Bij het teruglezen is het vaak niet meer zo intens. Het geeft me ook rust om te weten, te lezen dat het leven telkens weer in ritmische cirkels terugkomt. Dat inzicht geeft vertrouwen in mezelf en in mijn leven. Het besef dat ik toch weer elke keer een stap verder ben en niet vastzit. De tijd en ruimte die dingen, situaties nodig hebben en die ik mezelf vaak niet gun, er komt altijd weer beweging in de situatie.

Wat zou je nooit opgemerkt hebben zonder logboek om op terug te vallen?

Dezelfde situaties of soortgelijke situaties, ontmoetingen met bepaalde mensen in mijn leven komen soms tot op de dag af in een Tzolkinronde terug. Het is heel verrassend om dat weer terug te lezen. Soms gewoon 'eng' en onwerkelijk. Ik blijf me verbazen hoe dat mogelijk is. En van toeval is dan toch echt geen sprake meer!

 

Integreer de dagenergie in je leven

cover pakket boek en logboekenMet de online curus met de dagenergie - e-wenscursus - leer je ervarenderwijs hoe de dagenergie en levenspaden je ondersteunen om mee te surfen op de flow van de Tzolkin kalender.

Je ontdekt hoe je in het dagelijks leven de signalen opvangt, die jou dichter bij jezelf en bij je wensen brengen. Elke 52 dagen kun je instappen. Je doorloopt dan vier levenspaden en ontvangt een startdocument met uitleg en vervolgens elke dag een inspiratiemail.

Deelname: 47,- Lees hier hoe het werkt en wat je nodig hebt om aan de cursus mee te doen. Of meld je nu aan.

Naam:
Startdatum:
 

Dagenergie

16 juli 2024

Rode Maan
Rode Maan

Toon 9
Toon 9

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?

Vragen?

Neem gerust contact op via info@mayawijsheid.nl