Maya wijsheid voor je levensreis

Hoe zou het zijn als je naar je leven kijkt alsof het een grote reis is. Met je rugzak vol verlangens en wensen ga je op pad. Je hebt er ook mooie cadeaus in zitten om onderweg uit te delen. Je wilt van alles beleven, ervaren en ontdekken. Geen idee waar de reis naartoe gaat. Je hebt een open ticket geregeld, een eerste verblijfplaats uitgekozen en daar ga je. Op avontuur. Helaas ben je onderweg je lijstje met wensen kwijtgeraakt. En misschien ben je zelfs wel helemaal vergeten dat jouw leven een reis is, een groot avontuur.

Vraag jij je wel eens af wie je bent, wat je wilt met je leven en wat je hier nu eigenlijk komt doen? De Maya Tzolkin kalender is een prachtig instrument dat je helpt herinneren wat je van plan was, wat er op jouw wensenlijstje stond en wat je hebt meegebracht om uit te delen. Deze eeuwenoude kalender laat dagelijks zien welke energie er beschikbaar is om jou te ondersteunen op je levensreis. Aan de hand van je aankomstdatum ofwel je geboortedatum ontdek je wat er in jouw rugzak zit aan wensen en cadeaus in de vorm van kwaliteiten en talenten. En ook hoe jij hiermee een bijdrage levert aan de wereld.

De werking van de Tzolkin

De Tzolkin kalender laat ons dus zien dat elke dag een eigen energie heeft en dat je als het ware kunt meesurfen op die energie. De dagelijks beschikbare energie kun je benutten om projecten, plannen, wensen en relaties vorm te geven. De Tzolkin is namelijk een creatiekalender. Dat kun je alleen al zien aan de omloop van 260 dagen. Omgerekend naar onze kalender is een periode van 260 dagen negen maanden: de tijd van conceptie tot geboorte, de creatie van een mens.

Geboortedag

Als Maya kind werd je genoemd naar de dag waarop je volgens de Tzolkin kalender was geboren. Als een bekrachtiging van jouw unieke mogelijkheden kreeg je het ‘zegel’ en de ‘toon’ van de dag mee als naam. Bolon Cauac zou ik geheten hebben: 9 Storm ofwel Blauwe Storm, toon 9. En dat zegt van alles over mij en mijn leven dat feilloos klopt.

Er zijn dertien dagen in een 'Tzolkinweek' ofwel dertien tonen. De toon van je geboortedag zegt iets over je manier van doen, hoe je creeërt. Ik creëer met de de kracht van toon 9: trouw blijven aan mijn idealen en doorzetten om ze te realiseren. Het zegel van je geboortedag laat zien met welke kwaliteit je creëert. Voor mij is dat de kwaliteit van de Blauwe Storm: transformatie en vernieuwingskracht. Als ik dat samen voeg, breng ik als Blauwe Storm toon 9 mijn idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door mezelf en wat ik maak voortdurend te vernieuwen.

Levenspad

De Tzolkin kent twintig levenspaden. Elk pad duurt dertien dagen. Je geboortezegel en -toon maken deel uit van een van deze levenspaden. De naam van het zegel dat op de eerste plaats van het pad staat, geeft zijn naam aan het hele levenspad. Voor mij is dat Blauwe Aap. Ik bewandel dus als Blauwe Storm toon 9 het Blauwe Aap levenspad. Je zou ook kunnen zeggen dat ik in de Blauwe Aap straat woon, op nummer 9 (Blauwe Storm).

Blauwe Aap geeft het thema weer van het levenspad: het Goddelijke, onbevangen kind. De rode draad die door mijn leven loopt is de onbevangenheid van het pure kind dat verwonderd de magie van het leven ervaart. Deze kwaliteit ken ik aan twee kanten: open en onbevangen, maar ook gekwetst en te serieus. En zo hebben alle zegels hun eigen rol in je levenspad. Een straat met huizen of een uniek palet met dertien kleuren om het schilderij van je leven mee te creëren. Elk met een lichte en een schaduwvariant.

Tips

Wil je zelf aan de slag met je geboortedatum, je levenspad en je levensreis? Je kunt heel eenvoudig van start:

  1. Abonneer je gratis op de Maya wijsheid nieuwsbrief en ontvang elke dertien dagen een vooruitblik op het komend levenspad.
  2. In Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek komen alle 20 levenspaden van de Tzolkin tot leven. Gebruik je dit boek elke dag als kompas voor je leven, dan stem je af op de tijd als spiraal die je steeds weer nieuwe kansen biedt om te groeien en creëren. De oefeningen en handvatten in het boek geven inzicht in jezelf. Het boek bevat invulformulieren voor je levensreis, praktische oefeningen bij levensthema's als geld, gezondheid en relaties en je leert een krachtige methode om je DNA te herinneren aan wie je werkelijk bent.

het Tzolkin levenspadenboek

   

Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek door Elvira van Rijn
met collages van Geertje Mol en zegelillustraties van Patricia Mooren

Afmeting: 21x21 cm

Inhoud: 192 pagina's

Uitgeverij: A3 boeken

Prijs: € 29,50

 

Dagenergie

16 juli 2024

Rode Maan
Rode Maan

Toon 9
Toon 9

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram

0 reacties op "Maya wijsheid voor je levensreis"

Plaats een reactie