levenspadworkshopHoe werken de levenspaden?

Je hoeft niet per se veel over de Tzolkin kalender te weten om een klik te hebben met je levenspadgenoten. Daarom leg ik kort uit hoe een levenspad in elkaar zit en wat je aan je levenspadgenoten kunt hebben.

De werking van de Tzolkin

Kort gezegd laat de Tzolkin kalender ons zien dat elke dag een eigen energie heeft en dat je als het ware kunt meesurfen op die energie. De dagelijks beschikbare energie kun je benutten om projecten, plannen, wensen en relaties vorm te geven. De Tzolkin is namelijk een creatiekalender. Dat kun je alleen al zien aan de omloop van 260 dagen. Omgerekend naar onze kalender is een periode van 260 dagen negen maanden: de tijd van conceptie tot geboorte, de creatie van een mens.

Een week van dertien dagen

In de Tzolkin bestaat een week uit dertien dagen. Elke dag heeft een eigen 'toon' met een eigen creatiekracht, een manier van doen. Er zijn dus dertien dagen in een 'Tzolkinweek' ofwel dertien tonen. Elke toon vertegenwoordigt een stap in het creatieproces. De toon van je geboortedag zegt iets over je manier van doen, hoe je creeërt en wat jouw bijdrage is aan het geheel vanuit jouw persoonlijke creatiekracht. Het zegel van je geboortedag laat zien welke kernkwaliteiten je daarbij hebt meegekregen. Welke dat zijn, kun je ontdekken door op de homepage je geboortedatum in te vullen en vervolgens met de uitkomst het 'lees meer' pad te volgen.

Levenspad

Jouw specifieke combinatie van zegel en toon behoort niet alleen tot jouw eigen persoonlijke gereedschap, maar zit ook in de gereedschapskist voor iedereen die is geboren in dezelfde 'Maya week' als jij. Zo'n week heet een levenspad en wordt ook wel geboortegolf of wavespell genoemd. Hier vind je een overzicht van alle twintig levenspaden en hun betekenis en hun betekenis.

Je levenspadgenoten

De Tzolkin kent in totaal twintig levenspaden. Je geboortezegel en -toon maken deel uit van een van deze levenspaden. Als je met elkaar in dezelfde straat woont, dan schept dat natuurlijk een band. Dat geldt ook voor een gezamenlijk levenspad. Het is dus heel interessant te zien wat jouw levenspadgenoten doen in het leven, hoe ze hun kwaliteiten inzetten en wat ze er precies mee doen, waar ze tegenaan lopen. Kijk naar werk, hobby's, interesses, uitspraken, websites. Allemaal laten ze je een aspect van jouw leven zien, een kwaliteit die jij op je levenspad goed kunt gebruiken. Ze hebben immers dezelfde gereedschapskist als jij en gebruiken die op hun eigen manier. Zo kun je bijvoorbeeld van je levenspadgenoten leren hoe je het heft in eigen hand neemt, je beperkingen overwint,  of manifesteert.

Ik ben een andere jij

De Maya's kennen een groet 'In Lak'ech', wat zoveel wil zeggen als 'Ik ben een andere jij' Genoeg te ontdekken dus, voor jezelf én met elkaar. We zijn allemaal gelijk en toch ook zo anders. Dat maakt dat we veel kunnen leren van elkaar. Zeker als we bewust zijn van de overeenkomsten én verschillen. 

Elvira van Rijn

Tips

  • Bereken met de calculator op de homepage jouw geboortezegel, -toon en levenspad en lees de bijbehorende uitleg.
  • In 'Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek' vind je alle 20 levenspaden op een rij en bij elke dag een inspirerend citaat van een bekende of minder bekende levenspadgenoot. Misschien bewandel jij wel het zelfde levenspad als Toon Hermans, Susan Smit, Tijn Touber of Brigitte Kaandorp. Van elk levenspad vind je een afbeelding met de zegels, tonen en gidsen zodat je gemakkelijk de dagenergie kunt volgen of je eigen levenspad ontrafelen.

het Tzolkin levenspadenboek

Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek door Elvira van Rijn
met collages van Geertje Mol en zegelillustraties van Patricia Mooren

Afmeting: 21x21 cm

Inhoud: 192 pagina's

Uitgeverij: A3 boeken

Prijs: € 29,50

  • Bestel je Levenspadprofiel en ontdek jouw persoonlijke gereedschap voor groeien op je levenspad. Met dit vervolg op je geboorteprofiel leer je hoe de dertien zegels en tonen van je levenspad je helpen om spiritueel, fysiek, emotioneel en mentaal tot bloei te komen. Meer info of bestel direct. Prijs: € 37,- Vul hieronder je naam en geboortedatum in.

Naam:
Datum: (DD-MM-JJJJ)
 

Dagenergie

16 juli 2024

Rode Maan
Rode Maan

Toon 9
Toon 9

Nieuwsbrief

Elke dertien dagen automatisch een vooruitblik op het komend levenspad ontvangen?


Facebook Twitter LinkedIn e-Mail Instragram